hondje

Column: Opgelet!

Nog geen week geleden kreeg ik een brief binnen van de Gemeente Bodegraven Reeuwijk.
Vanuit de Cluster Openbare Orde en Veiligheid lees ik daarin dat “Burgernet ook voor Hondenbezitters” is!

Burgernet is een samenwerkingsverband tussen inwoners, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Waar het in deze brief om gaat is het feit dat deze week, van 5 tot en met 11 oktober, de week van de veiligheid is met als doel veiligheid extra onder de aandacht te brengen. En wij kunnen daar, volgens diezelfde brief, aan meewerken omdat wij een hond hebben!

De vraag is namelijk of wij, zodra we met de hond gaan wandelen, ogen en oren willen openhouden om verdachte situaties te herkennen. Deuren of ramen die normaal niet openstaan, verdachte personen en vreemde figuren die om auto’s heen lopen of er aan rommelen, een onbekende in de tuin van de buren…

Nu is dat uiteraard geen probleem. Ik loop elke avond van half tien tot tien met Harry verschillende routes door de wijk en extra oplettendheid is nooit weg, het initiatief van de gemeente en Burgernet hééft wel wat. Iets kunnen doen om de veiligheid te verhogen door middel van een dagelijkse oplettende wandeling is geen moeite, zeker als je bedenkt dat wij zelf bijna slachtoffer waren van een inbraak enige tijd terug. Gelukkig was Harry zo alert om alarm te blaffen, dus geloof me, ik doe graag mijn best en mee.

Toch krijg ik een ongemakkelijk gevoel als ik in dezelfde week lees dat dat de gemeente Bodegraven Reeuwijk alle gemeentelijke belastingen niet verhoogt, behalve de WOZ én de hondenbelasting. Met bijna 1%!!

Zo wordt oplettend wandelen met de hond door de wijk een duur grapje.

Ik denk dat ik ’s avonds toch maar een oogje dicht knijp…

Door: Ruud Kooistra

 There are no comments

Add yours

X