ESTO speelt gelijk tegen DONK

In de eerste helft heeft ESTO de winst laten liggen. Toch mogen ze blij zijn dat een punt meeging naar de Kievitsheuvel. ESTO speelde de eerste helft één van zijn beste potjes voetbal dit seizoen. Ondank het missen van drie basisspelers geeft dat in ieder geval aan dat het in de breedte van de selectie wel goed zit.

Op alle fronten liep Donk achter de feiten aan. De afronding was echter bij ESTO niet nauwkeurig en scherp genoeg om op een verdiende voorsprong te komen. Zo kon het gebeuren dat DONK tegen de verhouding in wel op een voorsprong kwam. Een terugspeelbal schoot keeper Donny Veenis tegen Donk spits Thijs Gommans en verbouwereerd zag iedereen de bal over de doellijn in de goal hobbelen. Ondanks deze tegenvaller bleef Esto goed voetballen en waren er in de eerste helft nog prima kansen voor Robin Groenendijk en Wouter Jan Bos om de zaak recht te trekken. Tot de rust gebeurde dat echter niet. In de tweede helft liet Donk zien wel degelijke meer in huis te hebben dan ze in de eerste helft op de mat legden. Een kennelijke oppepper tijdens de thee deed het tij in Gouda keren. Daarnaast gaf ESTO in de duels niet thuis. Een onnodige fout op het middenveld bracht de 2-0 voor Donk. Opnieuw was het Thijs Gommans die zijn spitskwaliteiten toonde en kort na rust ogenschijnlijk zijn ploeg in veilig vaarwater bracht. Donk verzuimde door te drukken en realiseerde zich onvoldoende dat een tegendoelpunt de verhoudingen op het veld zomaar kon doen keren. Dat was dan ook het geval toen gelegenheidsspit Jordy Romijn de 2-1 scoorde. In de 77e minuut ging de prima vrije trap van Wouter Jan Bos richting te tweede paal. De kopsterke Romijn knikte binnen en Donk leek daarna aangeslagen. Zoals zo vaak in een dergelijke situatie kantelt de wedstrijd omdat de achterstaande ploeg dan strijd levert voor de gelijkmaker. Die kwam er ook dankzij een perfecte pass van de jonge middenvelder Midas Ruting. Hij gaf daarmee Jordy de kans weg te draaien van zijn tegenstander die vervolgens met links de gelijkmaker binnenschoot. Dat gebeurde in de 86e minuut en de wedstrijd leek nog niet gespeeld. In de blessuretijd was Esto nog het dichtste bij de winnende goal. Een afstandschot van Midas belande buiten bereik van de keeper van Donk op de bovenkant van de lat. Winst zou mooi geweest zijn maar de puntendeling deed wel recht aan het totaal beeld van de wedstrijd. Volgende week ontvangt Esto ’laagvlieger’ Steeds Hoger op de Kievitsheuvel. De stand op de ranglijst zegt echter in de beginfase van de competitie niets over de kwaliteiten. Zo speelde deze ploeg afgelopen zondag gelijk tegen het boven Esto geklasseerde Stompwijk.

Bron: Han Koevoet