ESTO verliest met 5-3 van v.v. Hillegersberg

Slechts een kwartiertje had Hillegersberg nodig om ESTO met een forse nederlaag naar huis te sturen. Dat gebeurde in de tweede helft en werd veroorzaakt door een foutenfestival. Na de eerste helft dacht ESTO wellicht de buit al binnen te hebben met een voorsprong van 0-1 door een kopbal in de 35e minuut van Marcel van Roon. Daarbij opgeteld een zwakke tegenstander en een aantal prima kansen. Het kon eigenlijk niet fout gaan. De werkelijkheid in de voetbalwereld is echter anders. De hangende verdediging van geblokte boys bij de Rotterdammers en een uitstekend spelende behendige rechts back hielden de achterdeur op slot. Na de rust kwamen de Rotterdammers gretig uit de kleedkamer. De gelijkmaker was het gevolg van een snelle aanval die door Donny Veenis nog werd geblokkeerd. De bal sprong hoog op en belande een beetje ongelukkig achter hem in het doel. Dat gebeurd in de 55 minuut. Nog geen vijf minuten later was het 2-1 en weer drie minuten later 3-1. Meedogenloos werd onoplettendheid en fout uitverdedigen afgestraft en viel in de 71e minuut ook het vierde tegendoelpunt. Zo keek ESTO in het laatste kwartier tegen een verloren wedstrijd aan. De invallers bij ESTO brachten echter weer wat hoop toen Tim van de Lagemaat uit een vrije trap in de 79e minuut de bal in de verre bovenhoek deed zeilen. De handen gingen op elkaar bij het schaars aanwezige publiek. ESTO schoof op naar het Rotterdamse doel en wijzigde achterin de speelwijze door één op één te verdedigen. Invaller spits Stef Smit, die in ESTO 2 furore maakt, mocht in de 86e minuut behendig en slim de 4-3 binnen schuiven. Maar nog geen minuut later was een messcherpe counter de oorzaak van de 5-3 eindstand. Volgende week gaat ESTO opnieuw naar Rotterdam, daar staat de inhaalwedstrijd tegen HOVDJSCR op het programma. De wedstrijd begint op 14.00 uur.