eropuit

Excursie dorpspromotie en storytelling

De tweede excursie dorpspromotie van dit seizoen staat gepland op donderdag 28 januari van 9.45 tot 12.30 uur en gaat naar Oudewater. Ondernemers, organisaties en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om mee te gaan naar Oudewater om te horen hoe ze in een andere gemeente stad/dorpspromotie aanpakken.
Jacques Zanen, initiator TIP Oudewater geeft een rondleiding door Oudewater en vertelt tegelijkertijd hoe Oudewater de promotie organiseert. De excursie eindigt in het Touwmuseum in Oudewater waar Marcel Blekendaal, alias de Polderwachter, de deelnemers opwacht. Marcel heeft het vertellen van verhalen over “de polder” tot zijn beroep gemaakt. Hij gaat vertellen hoe door het toevoegen van beleving een route, wandeltocht of arrangement, soms heel eenvoudig, een onvergetelijke dag kan worden.

De eerste excursie vond plaats op dinsdag 15 december en is enthousiast ontvangen. Een groep van ruim twintig ondernemers wandelde onder leiding van Cees van Zelderen door het centrum van Bodegraven. Daarna kregen ze een presentatie van Netty Schouten over de ontwikkelen rondom Landal De Reeuwijkse Plassen. De Historische Kring bekijkt inmiddels of de dorpswandeling als wekelijks arrangement kan worden georganiseerd.

Deelname aan de excursie is gratis, aanmelden vóór vrijdag 22 januari via martijn@praktijk-platteland.nl.

Door: Martijn Plomp

There are no comments

Add yours

X