Politie578

Extra toezicht auto-inbraken leidt tot aanhouding

In de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 mei heeft de politie een verdachte van het stelen of helen van een navigatiesysteem aangehouden. Ook werd een onderzoek gestart naar een woninginbraak in Bodegraven.
Omdat de nacht ervoor in drie auto’s in Woerden werd ingebroken, besloot de politie om deze nacht extra toezicht te houden op mogelijke auto-inbraken. Donderdag 7 mei kregen agenten een melding van een verdachte situatie in de Bomenbuurt. Daar namen ze poolshoogte. Rond 00.15 uur (8 mei) zagen de agenten een auto stoppen bij een andere auto, die aan de Magnolialaan geparkeerd stond. Twee inzittenden stapten uit en stapten in de geparkeerde auto, een zwarte Skoda Octavia. Daarna reden beide auto’s weg in de richting van de Boerendijk. De agenten wilden de bestuurders van de auto’s laten stoppen en controleren, maar de Skoda ging er snel vandoor en reed daarbij bijna een agent aan. Het lukte niet om de Skoda te achterhalen. De andere auto werd wel gecontroleerd; daarin zat een 18-jarige man uit Woerden. In de auto lag een gedemonteerd navigatiesysteem. Hoewel dit verdacht was, was er op dat moment onvoldoende informatie om de man hiervoor aan te houden. Vrijwel gelijktijdig kregen agenten een melding van een aanrijding; de Skoda was uit de bocht gevlogen op de Adriaan van Ostadelaan. De inzittenden waren al verdwenen toen de agenten ter plaatse kwamen. De agenten zagen dat er een navigatiesysteem ontbrak uit de Skoda. Daarom werd de 18-jarige man alsnog als verdachte van diefstal of heling aangehouden

Woninginbraak in Bodegraven

Agenten zagen dat de Skoda in Bodegraven thuishoorde en namen poolshoogte op het adres van de eigenaar. Hier stuitten de agenten op een woninginbraak. Omdat hiervan nog geen aangifte was gedaan, stond de bij de woninginbraak gestolen auto niet eerder gesignaleerd. De aangifte werd alsnog opgenomen. De Skoda is in beslag genomen voor sporenonderzoek. De politie doet nader onderzoek naar de woninginbraak.

Bron: politie.nlThere are no comments

Add yours

X