Weet jij nog hoe het was? Je eerste grote liefde…

De 13-jarige Bart wordt tot over zijn oren verliefd op de oudere, stadse en uiterst verleidelijke Moniek die net bij hem in het dorp is komen wonen. Als blijkt dat ze ziek is, besluit hij haar te gaan redden. Een universeel verhaal over het beleven van je eerste liefde, opgroeien in de tijd van Grease en het in handen hebben van je eigen lot.
Zaterdagavond  9 januari om 20:00 uur  draait in de Nova bioscoop de speelfilm ”Hemel op Aarde”. Een film met de zachte G, grotendeels in het Limburgs gesproken. Regiseur Pieter Kuijpers werd geboren in het Limburgse Tegelen en balt al zijn jeugdherinneringen van de jaren zeventig waarin hij nog een puber was samen in het melancholische “Hemel op Aarde”.  Enigszins aangedikt en gedramatiseerd is het resultaat een bitterzoete recapitulatie van een Limburgse jeugd gedomineerd door de eerste verliefdheid, God en Grease.

filmnova

 

In wat de boeken in mag als de eerste échte Limburgse speelfilm – een concept waarmee flink wordt gedweept en tot aan de aftiteling wordt doorgevoerd – maken we kennis met de burgerlijke en diepgelovige familie Geraedts. Vader Wiel zit in de elektronica en moeder Gertie past op het huis en vooral de goede zeden. Tussen haar vier muren geen viezigheid, zoals de nieuwste Emmanuelle, terwijl vader zoonlief Bart influistert dat het allemaal heel natuurlijk is. Het geloof is Bart stevig ingepeperd. Hij is misdienaar in de katholieke kerk van zijn oom Sef en zijn schoolgenootjes zuchten als ze het overdreven vrome en brave gedrag van Bart aanschouwen. Dan wordt het dorp verblijd met de komst van een Vlaams gezin, afkomstig uit de grote stad. Bart probeert vriendjes te worden met de zoon van het gezin, de brutale durfal Peter. Maar de jonge puber is nog meer geïnteresseerd in Peters zusje Moniek. Het meisje is ernstig ziek en Bart is vastbesloten om haar te redden. Voor Moniek is Bart bereid door het vuur te gaan.

Graag reserveren via e-mail novabioscoop@kpnmail.nl of per telefoon.  NOVA bioscoop, Prins Hendrikstraat 31, BODEGRAVEN (0172)650010.

Ingestuurd bericht

 

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie