Gezellig voorleesontbijt op basisschool De Regenboog in Reeuwijk

Woensdag 27 februari zijn de Nationale Voorleesdagen van start gegaan met een “voorleesontbijt”. De kinderen van De Regenboog kregen een lekker ontbijtje voorgeschoteld met een mooi verhaal erbij voorgelezen door bekende en minder bekende dorpsgenoten. Groep 1/2a kreeg schrijfster en buurvrouw Marleen van Lanen op bezoek, onder andere bekend van haar kinderboek over Erasmus. Maar voor de Reeuwijkse kleuters las ze voor uit haar boek “Het raadsel van de verdwenen kleuren”. Terwijl de kinderen van groep 1/2b naar een spannend verhaal van een echte brandweerman hebben geluisterd, kregen de leerlingen van groep 3 en 4 bezoek van de bekende schrijfster Vivian den Hollander. Behalve voorlezen heeft ze ook het één en andere verteld en laten zien over het ontstaan van de boeken. Daarna wilden de kinderen natuurlijk niets anders dan gelijk in een “Spekkie en Sproet” duiken en dat is natuurlijk precies de bedoeling van de Nationale Voorleesdagen: de kinderen aan het lezen krijgen!
De kinderen van groep 5/6 luisterden naar dominee David van Veen, predikant van De Ark en wethouder van onderwijs Jan-Leendert v.d. Heuvel vermaakte de kinderen van groep 6/7 met 2 leuke verhalen over Meester Jaap. Reeuwijker en coach van het Nederlands mannen waterpoloteam Robin van Galen heeft de leerlingen van groep 8 op sportieve en motiverende wijze geïnspireerd met een stuk uit zijn eigen boek.

De Nationale Voorleesdagen duren nog ruim een week, maar de lees- en voorleesactiviteiten op De Regenboog gaan voortdurend door. Alleen zijn deze dagen een unieke gelegenheid om het belang van voorlezen en zelf lezen te benadrukken.

image1 image6 img_1818

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie