Stichting Zwembad de Fuut ontvangt sleutel van gemeente

Vanmiddag droeg de gemeente Bodegraven-Reeuwijk de sleutel van zwembad de Fuut op een feestelijke manier over aan betrokken vrijwilligers. Deze hebben zich georganiseerd in de stichting Zwembad de Fuut en nemen de verantwoordelijkheid voor de exploitatie. De overdracht vond plaats via het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst. De overeenkomst vormt het slotakkoord na een intensieve zoektocht van inwoners van Reeuwijk en de gemeente naar een goede oplossing voor het zwembad.
Vijftien jaar

De samenwerkingsovereenkomst van stichting Zwembad de Fuut en de gemeente geldt voor een periode van vijftien jaar. Het proces ging van start in juni 2015, toen de gemeenteraad tegen de sluiting van De Fuut stemde. Dit gebeurde nadat het college van B en W een alternatief had voorgesteld voor het zwembad, dat hoge exploitatiekosten kende. Veel inwoners van Reeuwijk kwamen in actie voor het behoud van De Fuut. De gezamenlijke zoektocht naar een meer rendabele exploitatie was soms ingewikkeld. Er werden vele organisaties en mensen geraadpleegd over hoe de exploitatie goed en veilig kan worden voortgezet.

Vertrouwen in professionele aanpak

Wethouder Dirk-Jan Knol: “Ik vind het mooi dat zoveel inwoners zich vrijwillig hebben ingezet om zwembad de Fuut te behouden. De gemeente draagt het zwembad nu als een goed huisvader over aan de stichting, mede dankzij het harde werk van SBAB-directeur Piet Kruit. Ik heb er vertrouwen in dat stichting Zwembad de Fuut haar taak op een professionele manier aanpakt.” Dieter Möckelmann, voorzitter van de stichting: “Het is een bijzonder moment voor de inwoners van Reeuwijk. Met elkaar dragen wij de verantwoordelijkheid om De Fuut voor jong en oud te exploiteren. De afgelopen maanden hebben zowel inwoners als ondernemers laten zien samen hierin op te trekken. Het bestuur kijkt uit naar een mooie zomer!”

Fuut2 (1 van 1)

Fuut3 (1 van 1)

Fuut1 (1 van 1)

Fuut4 (1 van 1)

Fuut5 (1 van 1)

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie