Heren BZ&PC verliezen van zichzelf

Ondanks een goede start van de Bodegravers (7-3 voorsprong) is het niet gelukt om de punten in Bodegraven te houden. De Bodegraafse equipe ging met 14-17 onderuit In de sfeervolle en volgepakte de Kuil.
De Bodegravers schoten fel uit de startblokken. Door het scherpe spel in de eerste periode wist het door een aantal goede spelcombinaties al snel op een 4-2 voorsprong te komen. De Bilthovenaren  deden wat terug waardoor de eerste periode echter eindigde met een 4-3 tussenstand in het voordeel van BZ.
In de tweede periode sloeg de ploeg onderleiding van Herman van Tongerloo en Jary Göbel via Ton van Jaarsveld en Joey Schellingerhout al snel een gat van 3 doelpunten. De wedstrijd leek gespeeld, maar Brandenburg wist zich goed terug te knokken in de wedstrijd. In de 5 minuten rust was de tussenstand uiteindelijk 8-8.
In de derde periode heeft BZ&PC de gehele wedstrijd uit handen gegeven. de grote hoeveelheid fouten aan de kant van Bodegraven werden door Brandeburg genadeloos afgestraft. De Bilthovenaren scoorden in de derde periode 6 goals (!). Dit gat bleek voor BZ onoverbrugbaar (14-9 na de derde periode). Daar kwam nog bij dat BZ een van haar basisspelers, Tristan van Dam, verloor door een rode kaart.
Het enige dat BZ nog kon doen om de winst binnen te slepen was een alles of niets spel spelen. In een op en neer golvende 4e periode die voor het publiek erg interessant was, werd het uiteindelijk 14-17 voor de Bilthovenaren.
Volgende week mogen de Heren aantreden tegen Promovendus ZV Utrecht. Het zal voor de Bodegravers meer dan een noodzaak zijn om 3 punten mee naar huis te nemen.