Goede start voor VSTS Heren 1

Harmelen – Zaterdag 3 oktober stond voor Kraan & Roos VSTS Heren 1 de eerste competitie wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Voor tegenstander OKV H1, een degelijke tegenstander, was dit ook de eerste competitiewedstrijd.

Na een lastig seizoen vorig jaar wilde de heren met een goede start beginnen tegen een inmiddels bekende tegenstander. OKV Heren 1 is een ervaren team gebleken en het door Kraan & Roos gesponsorde VSTS Heren 1 moest dan ook met fris spel en een hoog tempo de wedstrijd in gaan.

Kraan & Roos VSTS Heren 1 startte met de volgende zes; Wilco Verduyn, Jos Bunt, Jochem Dijkshoorn, Joost Pijnacker, Erik de Rijter en Jelle Baas. Het frisse spel en het hoge tempo wat de heren nodig hadden werd meteen gevonden en de eerste set werd er goed spel laten zien. Mede door het uitstekende blokkeren van VSTS en de scherpte aan het net van Jos Bunt werd de eerste eenvoudig gewonnen met 14-25.

De tweede set werd er aan de opstelling niks veranderd en gingen de heren verder met het goede spel van de eerste set. OKV H1 kon geen vuist maken en werd ook in de tweede set aan alle kanten voorbij gespeeld. Voor aanvallend konden wisten de heren van OKV niet wat te doen. De tweede set werd daarom ook gewonnen door Kraan & Roos VSTS Heren 1 met 13-25.

Coach Jan Verburg had na de tweede set de keuze gemaakt drie wissels door te voeren. Dit om verslapping in de befaamde derde set te voorkomen. Robbert-Jan de Beer, Mark van Rijn en Gerben kwamen in het veld en pakten het goede spel wat het team had laten zien meteen op. Hierdoor blijf de scherpte op de wedstrijd en was er weer meer energie aanwezig in het veld. De eerste overwinning was een feit want ook de derde set werd gewonnen door VSTS. Setstand; 18-25.

De eerste overwinning was een feit maar er was nog een punt te verdienen door ook de laatste set te winnen. Deze vierde set startte OKV scherper dan ze de hele wedstrijd hadden laten zien en bij VSTS werd het spel slordig. De tijdens de set ingebrachte wissels konden ook het verschil niet meer maken en deze set ging naar de heren van OKV. Hierdoor was de eindstand 1-3 in het voordeel van Kraan & Roos VSTS Heren 1.

De volgende wedstrijd van VSTS H1 is zaterdag 17 oktober om 16:30 uur thuis in de Sporthoeve. Graag tot dan!

Door: Jelle Baas