Heren BZ&PC winnen belangrijk kelderduel

De heren van BZ&PC zijn er in geslaagd het kelderduel met ZV Utrecht te winnen. In Bodegraven werd de fysieke wedstrijd met 13-8 gewonnen.
 

In de eerste periode pakte BZ&PC de regie al snel in handen, via Jorik ter Molen en René Peek kwam de ploeg op een 2-0 voorsprong. ZV Utrecht werd eindelijk wakker en bracht zichzelf met twee doelpunten terug in de wedstrijd.

 

Joey Schellingerhout en Pascal Lina zorgden er via prachtige schoten voor dat BZ&PC kon uitlopen naar een 5-2 voorsprong, een gat was gemaakt en dat geeft de Bodegraafse equipe meestal niet meer uit handen. Toch was de spanning voelbaar, toenZV Utrecht op fysieke wijze zich opnieuw terug knokte in de wedstrijd. The blue yellow army keek tegen een  5-6 achterstand aan, notabene tegen de hekkensluiter.

 

De ploeg onder leiding van Herman van Tongerloo en Jary Göbel, draait de laatste weken stukken beter, zo werd de bekerfinale behaald en won men van de nummer 4, 3 en 2 op de ranglijst. Vorige week verloor de ploeg met 1 doelpunt van de koploper. Een verlies partij zou dan ook desastreus zijn.

 

Oud international Ton van Jaarsveld draaide iedere tegenstander in zijn zogenoemde draaimolen (Actie waarin hij de tegenstander op kostelijke wijze voorbij draait) en zorgde met twee fraaie treffers voor de ommekeer.

 

BZ&PC kwam op voorsprong en gaf de voorsprong niet meer uit handen. Ondanks de soms bijzondere beslissingen van het arbitrale duo, wist BZ&PC het hoofd koel te houden en uit te lopen naar een 13-8 overwinning.

 

Komend weekend staat het belangrijkste weekend voor de deur. Dan reist men af naar Heerenveen voor de 6 punten wedstrijd tegen degradatie. Thuis werd er verloren, dus de mannen hebben nog iets recht te zetten.

Vastberaden Dames BZ&PC pakken punt tegen koploper

Het eerste damesteam van BZ&PC mocht het zaterdag na een aantal vrije weekenden opnemen tegen koploper de Gouwe uit Waddinxveen. Vooraf een pittige opgave, na afloop een verrassend gelijkspel dat smaakte naar meer.

 

De Bodegraafse dames begonnen wat onwennig aan de wedstrijd en hadden vooral in de verdediging moeite elkaar te vinden. Ondanks 2 doelpunten van Kim de Vor en Wendy van der Neut keken de dames tegen een 4-2  achterstand aan na de eerste part.

In de tweede periode wist BZ&PC knap bij te blijven door een doelpunt van Suzan Kaynar en wederom Wendy van der Neut. De Gouwe gaf zich echter niet zomaar gewonnen en scoorde ook twee maal, waardoor het verschil gelijk bleef.

 

De dames van BZ&PC voelden dat er meer uit de wedstrijd te halen viel en gingen vol vertrouwen de derde periode in. En dit vertrouwen werd direct beloond. Suzan Kaynar wist de keeper te verrassen met een toverbal boven het hoofd. Kort daarna was het Lisa Stolwijk die tot twee maal toe van afstand hard achter de keepster schoot.

Na deze inhaalrace ging BZ&PC met een voorsprong van 7-6 de laatste periode in. Ondanks goed spel en uitstekende reddingen van keepster Cissy Bon konden de dames niet voorkomen dat de Waddinxveense ploeg langszij kwam.

 

Gaby Hukker dacht vlak voor tijd de winnende treffer te maken uit een manmeer situatie, maar deze werd door een juryfout afgekeurd en moest opnieuw worden gespeeld. Helaas slaagden de dames er niet in opnieuw tot score te komen waardoor de wedstrijd eindigde in een 7-7 gelijkspel.

Vooraf zouden de dames zeer blij zijn geweest met deze prestatie, achteraf gingen de dames het water uit met een zure nasmaak omdat de overwinning zeer dichtbij was.Volgende week nemen de dames het op in Heerenveen tegen de directe degradatie concurrent.

Polo1

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie