Heren BZ&PC winnen kelderduel

De heren van BZ&PC zijn er in geslaagd het kelderduel met Aqua-Novio te winnen. In Nijmegen werd de cruciale wedstrijd met 11-12 gewonnen.
In de eerste periode pakte BZ&PC de regie al snel in handen, via onder meer Luke Rijnbeek en René Peek kwam de ploeg op een 4-1 voorsprong. Aqua-Novio werd eindelijk wakker en bracht zichzelf in de tweede periode met 4 doelpunten terug in de wedstrijd. Luke Rijnbeek tekende eveneens voor de 5e treffer aan Bodegraafse zijde waardoor met een 5-5 gelijke stand na twee perioden kon worden gerust.

 

De in verdedigend opzicht formidabel spelende Pascal Lina zorgde ervoor dat BZ&PC de voorsprong doelpunt voor doelpunt kon behouden. Ondanks treffers van Joey Schellingerhout en Ton van Jaarsveld, slaagde Aqua-Novio er in bij te blijven in een spannende wedstrijd.  Lange tijd stonden de heren uit Bodegraven met 10-11 voor totdat Aqua-Novio ruim een minuut voor tijd terug kon komen tot 11-11. Een slotakkoord van Jorik ter Molen zorgde ervoor dat de Bodegraafse equipe de punten mee naar huis nam.

 

De ploeg onder leiding van Herman van Tongerloo en Jary Göbel, draait de laatste weken stukken beter, zo werd de bekerfinale behaald en won men van de nummer 4, 3 en 2 op de ranglijst. Vorige week won de ploeg van PSV Eindhoven. Door deze overwinning en het verlies van concurrenten, is het gat met de middenmoot 2 punten.

 

Komend weekend is de ploeg in verband met pasen en het Olympisch Kwalificatie toernooi vrij, maar in april zal de ploeg gelijk een van de belangrijkste duels spelen, de thuiswedstrijd tegen Haerlem. Wint BZ&PC dan heeft het handhaving weer volledig in eigen hand.

BZ-Nijm

Door: Rogier van Veen
Archieffoto

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie