Jubileum 10 van Boreft

Het is alweer vijf jaar geleden dat een aantal Bodegravers het initiatief nam om weer eens een échte Bodegraafse hardloopwedstrijd te organiseren. Nu vieren zij hun eerste lustrum. Aan de ‘Green Health 10 van Boreft’ doen jaarlijks zo’n 250 hardlopers mee en dat aantal groeit aangezien de loop steeds populairder wordt in Bodegraven en omgeving.
Nieuw: de 5km

Of je nu een ervaren hardloper bent óf net begonnen, bij de 10 van Boreft heb je dit jaar de keuze uit twee afstanden. Medeorganisator Walter Olsthoorn: “Ter ere van ons vijfjarig bestaan hebben we nu ook een 5km loop, naast de 10. Steeds meer mensen beginnen met hardlopen en ook als je nog niet zo veel kilometers in de benen hebt, loop je makkelijker de 5.” Het aantal inschrijvingen op deze kortere afstand blijft echter achter op de 10. “Ja, we denken dat we nog iets meer reclame moeten maken voor de 5 kilometer. Bij deze dus! En ja, de 10 kilometer loopt weer als een trein, maar ook daar kan men zich nog voor inschrijven via onze website www.10vanboreft.nl.”

Vrijwilligers en veiligheid

De organisatie van de 10 van Boreft kan elk jaar weer op een grote groep vrijwilligers rekenen. Ook dit jaar meldden zich weer zo’n 40 enthousiastelingen aan, waaronder een grote groep verkeersregelaars. Op de route langs de Burgemeester Kremerweg staan deze verkeersregelaars. De ervaring leert dat het op de rotondes druk kan zijn op een zaterdagmiddag. Daarom doet de organisatie een beroep op alle verkeersdeelnemers, om op zaterdag 11 juni tussen 14:30 en 16:30 uur rekening te houden met de lopers op het parcours, rustig te rijden en de aanwijzingen van de verkeersregelaars te volgen. Veiligheid staat immers voorop!

Sponsors en goede doel

De hardloopwedstrijd wordt elk jaar mede mogelijk gemaakt door sponsorbijdragen van bedrijven uit de regio, met Green Health Center als hoofdsponsor. “We zijn hartstikke blij met alle bijdragen. We steunen vanuit de Stichting 10 van Boreft elk jaar een goed doel, lokaal of regionaal. Vorig jaar was dat verzorgcentrum Vijverhof, om de ouderen een extraatje te kunnen geven. Na een verzoek in een post op Facebook hebben we dit jaar gekozen voor kinderboerderij De Oude Zustertuin, het groene hart van Bodegraven voor jong en oud. We verwachten na de loop weer een fantastisch bedrag bekend te kunnen maken!” aldus de organisatie.

Meer informatie over de 10 van Boreft is te vinden op www.10vanBoreft.nl

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

Geef een reactie