N459 Bodegraven-Reeuwijk: weekendafsluiting

Aan de N459/Goudseweg bij Bodegraven-Reeuwijk vindt van 9 tot 12 oktober 2015 een weekendafsluiting plaats. Het betreft de zogenaamde kluifrotonde die onder de N11 doorloopt en die de N459 verbindt met de Goudseweg. De provincie Zuid-Holland vervangt in deze periode het asfalt. Hulpdiensten kunnen gebruik blijven maken van de weg. Ook doorgaand fietsverkeer blijft (middels verkeersregelaars) mogelijk. Het overige verkeer wordt omgeleid via borden.
Afsluitingen
De volgende afsluitingen bij de kluifrotonde vinden plaats:

  • Van vrijdag 9 oktober 21.00 uur tot zaterdag 10 oktober 21.00 uur. De binnenring van de rotonde is dan afgesloten. Het verkeer van Bodegraven richting Utrecht wordt omgeleid via de toerit bij Reeuwijk. Het verkeer van Utrecht richting Bodegraven kan gewoon doorrijden.
  • Van zaterdag 10 oktober 21.00 uur tot maandag 12 oktober 05.00 uur. De hele rotonde, met op- en afritten, is dan afgesloten. Alleen de afslag vanaf de A12 naar Bodegraven is open. Het verkeer richting Reeuwijk, Gouda, Rotterdam en Den Haag wordt omgeleid via de afslag Waarder.

Het BP tankstation en de McDonald’s aan de Goudseweg blijven vanuit Reeuwijk bereikbaar.

Werkzaamheden
De rotonde die de N459 verbindt met de Goudseweg wordt voorzien van nieuw asfalt. Ook bouwt de provincie in oktober de extra rijstrook af die loopt vanaf de N11 bij Bodegraven naar de Goudseweg/N459 richting Reeuwijk en de A12. Met de aanleg van deze extra rijstrook is al gestart in november 2014. Ondertussen heeft zich een stevige ondergrond gevormd en kan de bouw worden afgerond.

Betere bereikbaarheid
Door de verkeersdoorstroming op de N459 te verbeteren, willen de provincie en het rijk files op de N11 en A12 beperken. Een goede doorstroming op deze wegen zorgt ook voor minder verkeer op de N207 tussen Gouda en Alphen aan den Rijn. Samen met andere infrastructurele verbeteringen aan en in de regio van de N207, wil de provincie de bereikbaarheid van het gebied vergroten.

IMG_2955

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie