Pilot Help-Portrait in Bodegraven

Op zaterdag 11 juni mochten twee gezinnen in Bodegraven mee doen met een bijzondere proef. Fotografe Sonja van den Brink van Fotografie Zonhuizen wil aan de slag met het project Help-Portrait. Dat is een wereldwijde beweging van fotografen die iets willen doen voor mensen die het financieel zwaar hebben. Het concept is eenvoudig: in plaats van iemands foto te nemen, geef je een foto cadeau. Vaak doen kappers en visagisten mee om de mensen op hun mooist op de foto te zetten. Op 3 december 2016 gaan overal ter wereld fotografen aan de slag voor Help-Portrait. In Bodegraven mochten alvast twee families op proef mee doen.

De tijdelijke fotostudio werd opgebouwd in de Pax Christischool. Visagiste Imelda Langerak van Beauty Royale zorgde voor de make-up. De gezinnen waren uitgenodigd door Bureau Bousa, een stichting die veel werkt met gezinnen die het moeilijk hebben. Het werd een gezellige middag waar de deelnemende families van hebben genoten. Dankzij de digitale techniek konden ze al meteen het resultaat bewonderen. Vooral de make-up van Imelda liet de moeders en dochters stralen. Dankzij dit initiatief van Sonja van den Brink beschikken deze gezinnen nu over een prachtig aandenken dat normaal gesproken buiten hun bereik zou liggen. Een deel van het materiaal is door sponsors betaald.

Sonja en Imelda zijn zo tevreden dat ze in december graag mee willen doen met de echte Help-Portrait actie. Ze zoeken nog mensen die bijvoorbeeld een afdruk of een fotolijst willen sponsoren. Voor een paar euro doe je al mee. Op de facebookpagina van Fotografie Zonhuizen kunt u een bericht achterlaten.

Help-Portrait-Madison-IHeartFaces-GivingBack-588-e1387317363691

Imelda Langerak

Sonja van den Brink

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie