Rohda’76 buigt achterstand om in winst

Na ruim een half uur spelen keek Rohda’76 uit bij Dilettant tegen een 3-1 achterstand aan. Gelukkig voor de Bodegravers prijkte er na 90 minuten een benauwde 3-4 zege op het scorebord in een knotsgekke wedstrijd. Daarin deelde de scheidsrechter maar liefst acht gele en vijf rode kaarten uit. Alle dertien kartonnetjes adresseerde de man in het zwart aan de spelers en staf van de ploeg uit Krimpen aan de Lek. Dat wordt dus overuren draaien voor de tuchtcommissie van de KNVB om de strafmaat te bepalen.

Terug naar de wedstrijd. Door de absentie van de spitsen Chris Nap en Arnoud Troost moest coach Boris van Es improviseren. Zijn ingrepen pakten goed uit, want de vervangers Tom Kleuver en Rick Kattenberg hadden een belangrijk aandeel in de driepunter. Kleuver nam niet alleen de 1-1 voor zijn rekening, maar vijf minuten voor tijd bekroonde hij de moeizame inhaalrace met de winnende treffer, 3-4. Op dat moment stonden er nog maar acht Dilettant-spelers binnen de lijnen. Kattenberg zette net voor rust zijn handtekening onder de belangrijke aansluitingstreffer, 3-2. Na een uur spelen had Esli Westmaas de 3-3 tegen de touwen gewerkt. ,,We hebben het goed gedaan en mijn spelers hebben zich gedisciplineerd gedragen,’’ complimenteerde Van Es na afloop zijn elftal.

Komende zaterdag 1 november treedt Rohda’76 op als gastheer. Dan komt Noordeloos naar sportpark De Broekvelden. Die wedstrijd begint om 14.30 uur.

Foto-onderschrift: Tom Kleuver maakte vlak voor tijd de winnende treffer. Foto Kees van der Wilk.