Eindstand Esto – Steeds Hooger 4 – 1

‘Steeds Hooger’ uit het Rotterdamse Blijdorp draagt de rode lantaarn van de 3e klas B, maar liet zich toch niet zomaar wegzetten in het duel tegen ESTO. Vooral in de tweede helft mocht de ploeg zich met regelmaat op de helft van ESTO begeven, echter zonder gevaarlijk te worden. In een zeer sportieve wedstrijd waren zij kansloos. Een sterker ESTO verknalde wel veel kansen door ‘steeds hoger’ tegen de oranje geklede keeper Immerzeel te schieten. Even naast hem lag het doel vaak open maar daar maakten de ,dit keer, in het geel getooide ESTO spelers geen gebruik van. Zelfs een fraaie redding van de prima keepende Donny Veenis moest in de eerste helft nog een tegendoelpunt voorkomen.

Uiteindelijk wist ESTO in de 36e minuut het net te laten bollen. Weliswaar via een penalty maar die was het gevolg van en opzichtige overtreding in het strafschopgebied van Steeds Hooger. Een prima aanval en mooie actie van Wouter-Jan Bos bracht hem voor de keeper. Daarbij werd hij onreglementair aangepakt en terecht legde de prima scheidsrechter de bal op de stip. Wouter-Jan mocht zo zijn eerdere actie afronden. De 1-0 voorsprong hield stand tot de rust.

Na de rust maakte ESTO binnen de 8 minuten het tweede doelpunt. Jordy Romijn veegde met een sleepbeweging de bal onhoudbaar langs de keeper. De Rotterdammers gingen onmiddellijk na de aftrap in de tegenaanval en via een vloeiende aanval wisten zij nauwelijks 3 minuten later met een mooi doelpunt de aansluiting binnen te tikken. Yassien el Guermat was hiervoor verantwoordelijk. Na een goed opgebouwde aanval draaide hij zich weg bij zijn directe tegenstander en liet Donny Veenis kansloos. Steeds Hooger schoof wat meer op naar voren op zoek naar een punt en ESTO liet dat gebeuren zonder in gevaar te komen. De ruimte die zo ontstond werd door de voorwaartsen van ESTO handig gebruikt. Een prima voorzet kon eenvoudig door vrijstaande Jordy Romijn worden binnen gekopt. Hij raakte de bal niet goed en het leer viel voor de voeten van Robin Groenendijk die afrondde in voor de 3-1.

Met nog 30 minuten op het scorebord gingen de Rotterdammers toch opzoek naar een aansluitend doelpunt. Opnieuw zonder echt gevaarlijk te worden. ESTO verdedigde in deze periode slordig uit en de balvastheid was soms ver te zoeken. Wel ontstond er steeds meer ruimte achter de moe gestreden laatste linie van Steeds Hooger. Een counter via Milan Egic gaf Wouter-Jan in de 78e minuut de kans de pot op slot te gooien. Zijn schot ging richting de verre hoek, maar de paal stond in de weg. Vier minuten later lukte het wel om de counter om te zetten in een doelpunt. Een lob van Wouter-Jan werd nog wel door de keeper aangeraakt maar onvoldoende om het doelpunt voor de 4-1 eindstand te voorkomen.

Volgende week gaat Esto op bezoek in Oudewater bij UNIO. De ploegen die nu boven in de ranglijst staan komen in zicht en het belooft dus een echte krachtproef te worden. Veel ESTO supporters langs de lijn zouden het verschil kunnen maken als “12e man”. De wedstrijd begint om 14.00 uur.