20141026IMG_2179

RVC'33 wint 2-0 van CKC

Op zondag 26 oktober stond er opnieuw een wedstrijd voor RVC?33 uit Reeuwijk op het programma die de geschiedenis in kon gaan. Bij winst in Reeuwijk en een gelijkspel tussen Alphen en UNIO (welke de 3e en 2e plaats betrokken) zou RVC het periodekampioenschap mogen vieren.De wedstrijd startte rommelig en dit hield lang aan. RVC kon de bal niet lang genoeg in het bezit houden en de aanvallers moesten het doen met hoge ballen welke lastig te verwerken waren. Ook CKC had het lastig en verspeeld ook veel ballen. RVC spits Menno Hogenelst was een aantal keer het dichts bij de openingstreffer, maar hij zag zijn inzetten niet beloond worden. Het lichtpuntje van de wedstrijd was wel de basisplaats voor middenvelder Sander Sluijs, hij speelde een belangrijke rol in het verdelen van het spel bij de Reeuwijkers.
De tweede helft begon RVC steeds meer aan te zetten in de richting van het doel van CKC, maar wist niet toch uitgespeeld aanvallen te komen om de keeper te verslaan. Na het inzetten van de niet volledige fitte Bjorn Verbeij en Mari Blanken kwam er nieuw leven in het spel en was het opeens snel gedaan op Sportpark Kaagjesland. Verdediger Frank Stolwijk opende de score uit een corner en niet veel later was het Wouter Sluijs die een uitgemeten voorzet gaf op Sander Sluijs die prachtig tegendraads in kopte. De CKC doelman had hier geen antwoord op en zo stond RVC met nog een kwartier te gaan opeens met 2-0 voor. Het veldspel van RVC was op dat moment beter verzorgd dan dat van zijn tegenstander CKC, maar toch wist CKC nog een aantal keer gevaarlijk te worden in de slotfase waardoor keeper Frank van Leeuwen nog een aantal belangrijke reddingen moest verrichten. Ook Jelle van der Poel mocht invallen en wist met zijn snelheid nog enig gevaar voor RVC te stichten, maar tot meer goals kwam het niet.

Door de overwinning van UNIO in Alphen kon RVC maar een klein feestje vieren en mag het volgende week, uit tegen Ommoord, de periodetitel proberen veilig te stellen.

Bron: www.rvc33.nlThere are no comments

Add yours

X