Rohda’76 verspeelt voorsprong en verliest

In de derby tegen CVC Reeuwijk ging Rohda’76 onnodig onderuit, 4-1. Bij rust leidden de Bodegravers nog met 0-1. In de 45e minuut zette Esli Westmaas zijn team op voorsprong. Het doelpunt kwam een beetje uit de lucht vallen, want beide ploegen kwamen nauwelijks tot uitgespeelde kansen.

Binnen tien minuten na de rust waren de rollen omgedraaid. Eerst dwarrelde een vrije trap van grote afstand in het Rohda-doel en even later liet de afweer zich verrassen door een indraaiende cornerbal. Ook de derde tegentreffer ontstond uit een standaardsituatie. Nu uit een corner vanaf de andere kant. Die leverde de thuisploeg een vrije kopkans en een doelpunt op, 3-1. Op dat moment speelde Rohda’76 al met 10 man na een rode kaart voor Jaap Veldhuijzen. Joël Branger had pech met zijn kopbal die de CVC-goalie bekwaam over de lat wist te tikken. In de laatste minuut maakte CVC het verlies voor Rohda’76 nog wat pijnlijker, 4-1.

Voor zaterdag 12 december staat de laatste competitiewedstrijd van 2015 op het programma. Dan is Rohda’76 gastheer voor middenmoter DWO. De aftrap tegen de ploeg uit Zoetermeer is om 14.30 uur.