RVC en UNIO in evenwicht

Op zondag 27 september stond het weerzien tussen twee oude bekende op het programma. UNIO uit Oudewater was gastheer bij het ontvangen van R.V.C. ’33 uit Reeuwijk. De ploegen kwamen elkaar vorig jaar ook al tegen toen zij als nummer een en twee eindigde in de derde klasse competitie. RVC moest opnieuw twee geblesseerde spelers toevoegen aan de lijst. Aanvoerder Mari Blanken kon niet meespelen, net als Jelle van der Poel. Ook Rens Mathot, Bouke Boumans en Arjan van Zoest zitten nog in de lappenmand.
Onder het toezien van de felle zon begon de wedstrijd in Oudewater. Beide ploegen keken in de beginfase de kat uit de boom. Zowel UNIO als RVC mocht de bal achterin regelmatig rondspelen. De achterhoede van beide ploegen moest hierna vaak de duels aan gaan met de aanvallers van de tegenpartij en dit lukte in de beginfase bij beide teams, waardoor kansen volledig uitbleven. De eerste helft was dan ook niet spectaculair en het zou geen doelpuntenfestijn worden deze middag. Richting het einde van die eerste helft brak RVC aanvaller Wouter Sluijs nog wel twee keer door, maar hij probeerde de bal beide keren voor het doel te geven in plaats van voor eigen succes te gaan en ook daar was UNIO ook berekend door veel mensen voor het doel te positioneren.
De tweede helft leek een kopie van de eerst helft te zijn. Opnieuw verzorgde de teams verzorgd voetbal, totdat het aanvallen moest beginnen, dan werd het een probleem. Door de sterke achterhoeden werd het bijna onmogelijke om tot grote kansen te komen. Het spel veerde toch nog enigszins op in de laatste fase van de wedstrijd. Met het inbrengen van Stan Sluijs en Thomas van der Poel kon RVC meer gevaar brengen door het tempo te verhogen. Dit resulteerde toch nog in een aantal goede kansen voor de gasten uit Reeuwijk. Thomas van der Poel kwam twee keer in schiet kans, maar hierbij kwam de keeper goed uit en even later werd zijn voorzet door Erik van Zoest en Erik van Velzen op een nippertje gemist. Ook de andere invaller, Stan Sluijs, kreeg zijn kans, maar zijn inzet was te zacht. Door het spelbeeld in de laatste tien minuten had RVC de winst verdiend, maar al met al was het doelpuntloze gelijkspel een eerlijke verdeling van de punten.

RVC27

Door: Mari Blanken
Foto: Letty Blanken

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie