RVC in stabiele vorm naar 2-0 zege

Op zondag 20 maart werd Slikkerveer ontvangen op Sportpark Kaagjesland om de return tegen RVC te gaan spelen. In de heen wedstrijd was Erik van Zoest de matchwinner. Hij maakte met drie doelpunten het verschil zodat RVC de wedstrijd won.
RVC begon scherp aan de wedstrijd en liet het deze keer niet gebeuren dat er in de beginfase tegen een achterstand aangekeken zou worden. De thuisploeg was de bovenliggende ploeg en kon bij vlagen goed voetbal laten zien. De eerste kansjes volgde snel en ook het eerste doelpunt liet niet lang op zich wachten. Erik van Zoest wist een gaatje te vinden in de Slikkerveerse verdediging om zo de bal langs de keeper te kunnen schuiven en de voorsprong op te eisen. Het was zijn vierde doelpunt tegen Slikkerveer dit seizoen. RVC hield de wedstrijd hierna onder controle, waarbij Slikkerveer zo nu en dan in de buurt van het doel van RVC kwam, maar voor weinig gevaar kon zorgen. RVC daarentegen was snel na de 1-0 weer gevaarlijk genoeg. Een corner van Jelle van der Poel belandde voor de voeten van Frank Stolwijk die hard maar geplaatst binnen schoot vanuit een hele moeilijke positie. Met de 2-0 was RVC voorlopig veilig, hoewel het in de eerste helft ook de wedstrijd in het slot had kunnen gooien.
De bezoekers moesten iets verzinnen om nog kans te maken op minimaal een doelpunt. Slikkerveer ging wat meer druk zetten, wat als gevolg had dat RVC de controle iets moest weggeven. Tot grote kansen voor Slikkerveer kwam het pas in de slotfase, maar voor die tijd had RVC het gevecht al af kunnen maken. De Reeuwijkers hadden voldoende kansjes om de bevrijdende 3-0 te maken, maar het zat niet mee. Slikkerveer kwam laat in de wedstrijd nog wel een aantal keren voor keeper van Leeuwen, maar hij hield na lange tijd zijn doel weer schoon. RVC schut hiermee Slikkerveer direct af en houd zicht op de bovenste plaatsen.
Door: Mari Blanken
@ArchieffotoAdvertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie