RVC'33 niet opgewassen tegen Foreholte

Als koploper verscheen RVC ’33 in Voorhout voor de wedstrijd tegen Foreholte. Een voor de Reeuwijkers onbekende ploeg, waar nog niet eerder tegen gespeeld werd. In de voorbeschouwing van Foreholte bleek dat zij meer informatie hadden over de gasten, na het bekijken van verschillende nacompetitie wedstrijden.

Foreholte had het strijdplan dan ook goed voor elkaar. Vanaf de eerste minuut wist het het zwakke RVC af te troeven. Foreholte had in minuut een al op een voorsprong kunnen komen, maar op die inzet kon RVC nog redden. Toch duurde het niet lang voordat de thuisploeg op een verdiende voorsprong kwamen. De 1-0 viel na zo’n vijf minuten spelen. Normaal gesproken kan de Reeuwijkse ploeg de wedstrijd daarna kantelen in de goede richting, maar dit lukte dit keer niet. Foreholte kwam dan ook snel op een 3-0 voorsprong, zonder dat RVC ook maar een kans kon krijgen om iets terug te doen. 3-0 was ook de ruststand in Voorhout, omdat RVC’er Daan Zantinge zijn enige kans niet wist te verzilveren.

Met goede moed begon RVC toch aan de tweede helft. Romano Giorgini en Sander Sluijs werden ingebracht en het zou niet de eerste keer zijn dat RVC een ruime achterstand weg wist te werken. Het begin van de tweede helft verliep uiteindelijk toch ongelukkig voor de gasten, toen aanvoerder Mari Blanken een penalty tegen kreeg na een overtreding. Foreholte scoorde hieruit zijn vierde doelpunt van de middag en kon wat meer achteruit gaan leunen. RVC leek hierdoor het overwicht te krijgen, maar wist via Wouter Sluijs maar een keer tegen te scoren. Kansen waren er aan beide kanten nog wel, maar de eindstand bleef steken op 4-1.