Vriendenschaar verliest in de laatste minuut

Vriendenschaar had het misschien nooit zover moeten laten komen. Alleen in het laatste kwartier was Vriendenschaar de bovenliggende partij en dan nog had er gewonnen kunnen worden.

Fiducia dicteerde vooral in de eerste helft de wedstrijd, zij waren uit op slimme balletjes en wisten goed te profiteren van de foutjes van de Vriendenschaar verdedigers. Al vanaf minuut 1 liep Vriendenschaar tegen een achterstand aan te kijken. Ruststand 9-6 in het voordeel van de Vleutenaren en daarmee was niks teveel gezegd. Helemaal niet toen Fiducia haar voorsprong tot 11-6 wist te vergroten. Vervolgens gebeurde er zo’n 15 minuten helemaal niets, tot Jack Bunnik eindelijk de ban weer wist te breken, 11-7 uit een strafworp.

Vriendenschaar veerde op en beide vakken wisten via goed gespeelde aanvallen weer helemaal terug te komen tot 11-11. Fiducia hapte naar adem, 11-12 een paar minuten voor tijd, door een droog schot van Merel van Wensveen en alles leek erop dat Vriendenschaar nu toch aan het langste eind zou gaan trekken. Helaas, helaas hielpen de Bodegravers via een weggegeven strafworp Fiducia weer langszij. Een gelijkspel zou al mooi zijn geweest, de Vriendenschaar aanvallers zaten nog dicht bij de 12-13, maar echt gelukkig is de ploeg dit seizoen nog niet geweest. De 13-12 door Fiducia, door de enige spitsdame die zich in die aanval nog wist vrij te spelen kwam dan ook keihard aan in het Bodegraven kamp. 3 gespeeld en 1 punt is niet wat de Knikker keukens ploeg op voorhand had bedacht. Het heeft nog niet mee gezeten, de aanvallen lopen nog niet altijd even soepel. 4 ballen tegen na rust tegen koploper Fiducia is prima, helemaal als je bedenkt dat daarvan 3 uit dode spelmomenten kwamen. Voor nu is het zaak om goed voor te bereiden op de eerstvolgende wedstrijd, thuis tegen KIOS. Op Fiducia na, hebben alle ploegen in de poule al punten verloren en kan de ranglijst er zomaar na volgend weekend weer wat leuker uit gaan zien. De Bodegravers dropen teleurgesteld het veld af.