veilig4 (1 van 1)

Schouders onder een veilig centrum

Op maandag 7 december is in het winkelcentrum van Bodegraven een tegel neergelegd als symbool voor de eerste ster die is behaald binnen het project Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Ondernemers, politie, brandweer en gemeente zetten zich gezamenlijk in voor dit project met als doel het winkelcentrum veiliger, meer leefbaar en aantrekkelijker te maken.
 

Tegel

Afgelopen zomer is een intentieverklaring getekend tussen alle deelnemers om zich in te zetten voor het KVO. Hierbij is een vaste werkgroep samengesteld die maatregelen hebben uitgewerkt en die de komende drie jaar worden uitgevoerd. De werkgroep heeft glansrijk het eerste certificaat gekregen na de eerste beoordeling tijdens de officiele audit. Als beloning is er een tegel gelegd bij de ingang van het winkelcentrum. Hierop is een symbolische eerste ster te zien. Om de drie jaar wordt het plan van aanpak geactualiseerd en de ambitie verhoogd. Na een hercertificering kan een extra ster worden verkregen. Er kunnen maximaal vijf sterren worden behaald.

 

Schouders eronder

Voorzitter van de werkgroep Leo Tetteroo (BOV) is verheugd: “De doelstelling was om binnen een jaar het eerste certificaat te  behalen, maar de werkgroep is voortvarend aan de slag gegaan. Dit heeft geresulteerd in een eerste certificaat binnen een half jaar.” Wethouder Dirk-Jan Knol is ook enthousiast: “Het centrum van Bodegraven gaat er op vooruit doordat alle partijen de schouders eronder zetten. De komende periode maken we ook ruimtelijke keuzes om het centrum verder te verlevendigen. Op deze manier zetten we Bodegraven op de kaart met een schoon, heel en veilig centrum om te winkelen en te verblijven.”

 

Concrete maatregelen

De komende jaren gaat de werkgroep concrete maatregelen uitvoeren. Zo komen er in 2016 bijvoorbeeld groepstrainingen voor ondernemers gericht tegen agressie en wordt overlast en verloedering actief tegengegaan.

veilig4 (1 van 1)There are no comments

Add yours

X