Succesvol eerste competitieweekend CKV Reeuwijk

In het eerste competitieweekend stond er voor CKV Reeuwijk 1 en 2 beide een uitwedstrijd op het programma. Voor het tweede team in Alphen aan den Rijn tegen Tempo 4 en voor het eerste in Wijk bij Duurstede tegen Viking 1.
De voorbereiding op het seizoen verliep nog niet helemaal naar wens door kleine blessures bij de dames. Hierdoor startte het tweede nog niet compleet.
Ook zal er gewend moeten worden aan een aantal spelregel wijzigingen, waaronder het 8x wisselen en terug wisselen in alle klassen van het wedstrijdkorfbal.

CKV Reeuwijk speelde in Wijk bij Duurstede voor een wedstrijd tegen het voor hen onbekende Viking. Het enige wat vooraf bekend was, was dat er een goede dame bij zou zijn. De wedstrijd begon zeer sterk van Reeuwijkse zijde. Ondanks dat het een uitwedstrijd is, stond het al na 50 seconden 0-1 voor de Reeuwijkers. Het eerste kwartier werd er vanaf Reeuwijkse zijde zeer gevarieerd gekorfbald en goede kansen gepakt in de korfzone. Dit resulteerde in een knappe 3-9 voorsprong. Vervolgens werd er gewisseld aan de zijde van Viking en werd er vooral fysiek uit een heel ander vaatje getapt. Dit leidde tot irritaties aan Reeuwijkse zijde, vooral richting de warrig leidende arbiter van dienst. Deze liet Viking langzaam in de wedstrijd komen.
De focus bij de Reeuwijkers was tijdelijk verdwenen en begonnen vooral tegen zichzelf te korfballen. De voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. Bij de rust was er slechts een voorsprong van 2 punten over. Na de rust bleef gelukkig elke keer eerst de 3 punten verschil erin vallen alvorens Viking tot een antwoord kon komen. Bij 13-15 kwam een goede tactische zet van de Reeuwijk coach ten goede, door enkele minuten een rebounder in te zetten om rebound overwicht te hebben en vervolgens in de verdediging deze rebounder weer eruit te halen. Dit resulteerde in 2 goals in 1,5 minuut. Het gaatje was gemaakt tot 13-17 met nog 7,5 minuut te spelen. De score werd in de laatste paar minuten nog uitgebreid tot 13-19.

Een terechte overwinning voor het CKV Reeuwijk 1, waarbij ze het zichzelf onnodig moeilijk hebben gemaakt. Deels door eigen fouten en deels door irritatie richting de scheidsrechter. Hier moet in de komende weken weer aan gewerkt worden.

Het is gebleken dat met de nieuwe regels omtrent het wisselen ook wedstrijden beslist kunnen worden. Een leuke verrijking voor de korfbalsport, dat hiermee nog tactischer en attractiever wordt!

Aanstaande zaterdag staat de eerste derby van het seizoen op het programma. Korbis uit Waddinxveen komt naar de groene Zoom in Reeuwijk. Het zullen twee leuke en spannende wedstrijden worden, met hopelijk een zelfde uitkomst als afgelopen zaterdag. Iedereen is zaterdag weer van harte welkom op ons complex.