Twee Koninklijke onderscheidingen uitgereikt in Reeuwijk

Tijdens de kerkdienst van de R.K. Geloofsgemeenschap in Reeuwijk kregen inwoners Arie van Leeuwen en Leo van Zoest een Koninklijke onderscheiding. Na een korte toespraak, sprak burgemeester Michiel Grauss de bekende woorden: Als blijk van waardering heeft Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander u benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 
Carnaval

Arie van Leeuwen is al meer dan 50 jaar actief als vrijwilliger voor de Geloofsgemeenschap De Goede Herder in Reeuwijk. Sinds 2000 als gebedsleider, maar hij helpt ook bij de Avondwaken en afscheidsvieringen binnen de gemeenschap. Volgens velen biedt de heer Van Leeuwen z’n rustige en zachte persoonlijkheid veel steun aan de nabestaanden wanneer ze afscheid moeten nemen van hun geliefden.

Daarnaast is hij ook sinds 1975 actief als vrijwilliger bij de Carnavalsvereniging van Reeuwijk. Daar verzorgt hij tot op heden nog hand- en spandiensten voor de feestavonden en diverse activiteiten. Zijn tomeloze inzet wordt als zeer waardevol gezien door de gemeenschap.

Voetbal

Leo van Zoest was 25 jaar vrijwilliger bij Voetbalvereniging RVC ’33 in Reeuwijk. Hij bekleedde naar verschillende functies. Hij was begeleider van diverse voetbalteams, scheidsrechter en draaide regelmatig bardiensten.

Daarnaast is hij ook al 24 jaar voorzitter van de Locatieraad van de R.K. Geloofsgemeenschap St. Jan de Doper in Reeuwijk. Hij is beschikbaar als gebedsleider, maar valt soms ook in bij pastoraalwerk. Hij is aanjager van de oecumenische werkgroep Beraad van Kerken binnen Reeuwijk. Ook is hij al jaren redactielid bij parochieblad De Voorloper.

Grote waardering

Het mag duidelijk zijn dat beide heren een enorme bijdrage hebben geleverd aan de samenleving binnen onze gemeente.  Voor al hun inspanningen is veel waardering. Als blijk van die waardering heeft Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander de heren benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.  

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank