Video: Waterpoloster Mieke Cabout op Da Costaschool

Afgelopen vrijdagochtend gaf Mieke Cabout een Olympische spreekbeurt op de Da Costaschool. De leerlingen van groep 6 en 7 hadden het bezoek van de waterpoloster goed voorbereid. Zo wisten zij al dat Cabout in 2008 met het Nederlands team Olympisch kampioen werd, bij de Olympische Spelen in Beijing.
Olympische waarden

Mieke vertelde de kinderen over waterpolo, haar leven als topsporter en de Olympische Spelen, maar ook over excelleren, respect en vriendschap. Dit zijn de waarden waar de Olympische wereld op steunt. Ze vertelde over wat zij heeft moeten doen om tot een topprestatie te kunnen komen. De unieke prestatie van Mieke Cabout – en die van vele andere Olympiërs en Paralympiërs – is een voorbeeld voor veel mensen. Dat voorbeeld kan de kinderen inspireren om ook met respect voor zichzelf én hun tegenstanders het beste uit zichzelf te halen. In verbondenheid en vriendschap met elkaar.

Zwemmen

Op dezelfde middag gingen de kinderen van de bovenbouw het aangename met het nuttige combineren. De oudste kinderen van de Da Costaschool brachten die middag door in zwembad De Kuil. De tips en trucs die Mieke Cabout de kinderen in de ochtend meegaf, konden ze dus ook direct in het water toepassen!

Cost9 (1 van 1)   Cost8 (1 van 1)   Cost7 (1 van 1)   Cost6 (1 van 1)

 

http://https://vimeo.com/132739147

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie