Voetbalplaatjesactie Rohda’76: ‘Heb jij voor mij Esli Westmaas?’

De voetbalplaatjesactie bij het jubilerende Rohda’76 draait op volle toeren. Veel leden hebben al aardig wat plakplaatjes bij elkaar gespaard. Daarop staan de lokale voetbalhelden, gehuld in hun blauwe voetbalshirt. En naar mate het aantal lege plekken in het album slinkt, groeit het aantal dubbele afbeeldingen. Dat leidt rond wedstrijden en trainingen tot spontane ‘ruilbeurzen’ in de kantine van Rohda’76. ,,Heb jij voor mij Esli Westmaas uit het eerste elftal, dan krijg jij van mij Britt van der Lugt uit D2.’’ Of deze: ,,Sem Ellerbroek uit E5 heb ik drie keer dubbel, maar Jim Woerdman uit het achtste elftal kom ik maar niet tegen. Wie heeft die?’’
Sommige fanatieke spaarders hebben de collectie van bijna 500 plaatjes al compleet. Enkelen leggen zelfs een verzameling aan voor een tweede album. Ook op de digitale snelweg leeft de actie. Zo heeft Diana Jansen op facebook een ruilpagina aangemaakt met dubbele en gezochte spelers.

Bij elke € 10 aan boodschappen in de twee JUMBO-supermarkten krijgen klanten een zakje met 5 plaatjes. Van iedere speler zijn 700 plaatjes in omloop. De actie eindigt op maandag 11 april.

Rohda'76.voetbalplaatjes.week.09

Iedere trainingsavond en wedstrijddag is het voetbalplaatjes ruilen geblazen bij Rohda’76.
Foto Kees van der Wilk
Door: Ad van den Herik

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie