Vriendenschaar bewijst zichzelf een goede dienst

Vier ploegen onderaan, met allemaal 2 punten uit 5 gespeelde wedstrijden. Twee daarvan bonden de strijd aan tegen elkaar afgelopen zaterdagmiddag. Los van winst of verlies is de strijd tegen degradatie nog lang niet gestreden, maar 2 winstpunten zouden uiterst welkom zijn. Korbis uit Waddinxveen is een goede bekende van Vriendenschaar en kennen geen geheimen voor elkaar. Vriendenschaar wist wat het te doen stond en ook hoe Korbis het beste bestreden kon worden. Vooral geduldig blijven tegen deze tegenstander. Korbis nam het initiatief en wist via een 1-0, 1-1 uit te lopen naar 4-1. Vriendenschaar had het lastig in deze beginfase, als Korbis nu het gaatje nog wat groter zou maken, zou het haast een schier onmogelijke opdracht worden om de wedstrijd winnend af te sluiten. Want alles wees er op dat het deze middag voor beide ploegen een zwaar gevecht zou worden om de bal ook daadwerkelijk door de korf te gooien. Er werd door beide ploegen strak en geconcentreerd verdedigd. Toch lukte het Vriendenschaar om de angel beetje bij beetje uit de Korbis aanvallen te halen en uit de eigen aanval kwamen steeds meer goede kansen. Bij 4-3 scoorde Korbis de 5-3, maar daarna was het Vriendenschaar dat eerst via een hele lange aanval van bijna 3 minuten, prachtig wist af te ronden. En direct daarna een goede korte kans te benutten. Het balverlies in de laatste minuut voor rust had eigenlijk niet mogen gebeuren, maar leverde gelukkig geen schade op voor de Bodegravers. 5-5 was de ruststand, in de wetenschap dat Korbis bij 3 van de doelpunten een fors handje geholpen was door Vriendenschaar. Bij de les blijven en niks meer weggeven.

Na de rust ging het drie kwart van de tweede helft gelijk op en allemaal erg moeizaam. Vriendenschaar nam wel steeds de leiding, maar Korbis voorkwam telkens een grotere voorsprong. Bij 8-9 in het voordeel van Vriendenschaar brak de goed spelende Rianne Kwakernaak de ban en het verschil van 2 doelpunten was daar; 8-10. Er waren nog een kleine 10 minuten te spelen en Korbis zette alles op alles, maar Vriendenschaar hield goed stand, verzuimde alleen om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Wederom slordig balverlies in de slotminuten. Pas in de allerlaatste minuut werd het laatste beetje verzet uit Waddinxveen gebroken. 8-11 eindstand. Er is heel hard gewerkt deze middag en gelukkig deze keer ook loon naar werken ontvangen. Hoe belangrijk deze punten waren bleek wel na afloop toen de andere uitslagen uit de poule binnenkwamen. Vriendenschaar nu op een 5e plek met 4 uit 6, maar de nummers 6, 7 en 8 volgen op resp. 1 en 2 punten achterstand. Volhouden maar en volgende week met dezelfde energie de tegenstander bestrijden. En dat is niet de minste, goede buur Reeuwijk komt dan op bezoek.

Door: Bert van Drongelen