Vriendenschaar wint 4 punten wedstrijd

Aanhaken of (tijdelijk) afhaken deze zaterdagavond in de Sporthoeve, te Bodegraven. ADO uit ’ s Gravendeel staat vlak boven Vriendenschaar met 4 uit 5, tegenover Vriendenschaar 2 uit 5. Dat het dit seizoen niet makkelijk zou worden was vooraf bekend, ADO stond echter wel op het lijstje van Vriendenschaar aangevinkt als eentje die moet. Voor ADO zou het ook heel lekker zijn als zij Vriendenschaar op 4 punten achterstand zouden zetten. In deze competitie zou het verschil dan al haast onoverbrugbaar zijn en zij zouden daarmee tevens 3 ploegen onder zich houden in iedergeval tot halverwege deze zaal competitie. Ondanks de zeer snelle eerste goal van Ron Koster ging het scoren aan beide kanten uiterst moeizaam. Vriendenschaar speelde wel wat langere aanvallen en gaf duidelijk minder ruimte weg dan haar opponent, maar echt overtuigend was het allemaal niet. Wel spannend. De rust werd gehaald met een 6-6 gelijke stand.

Alles en iedereen was er van overtuigd dat deze wedstrijd gewonnen kon worden. Wat meer fortuin met de afronding en vooral sterk blijven verdedigen. Want ADO had al laten zien dat zodra zij tot schot konden komen deze ook gelijk raak waren. Emma van Wensveen brak de ban en scoorde tweemaal achter elkaar, het gaatje was geslagen. Dit was een belangrijk moment in deze wedstrijd, ADO begon wat krampachter te spelen en Vriendenschaar oogde steeds ontspannender. De wekelijks beter spelende Rolf de Bree leidde de bodegravers naar veilige haven. Na een dik kwartier stond het 10-6. Merel van Wensveen scoorde fraai 11-6 en het leek een kwestie van uitspelen. Alhoewel 5 doelpunten verschil met nog 12 minuten te spelen nog helemaal geen zekerheid hoeft te geven, zat ADO er nu toch echt doorheen. Ze produceerden 1 treffer na de rust 11-7. Vriendenschaar beëindigde de wedstrijd met een mooi uitgespeelde aanval, welke werd afgerond door de sterk spelende Matthias van Hall. 12-7 eindstand, een mooi resultaat in een redelijke wedstrijd en een goede positieve afsluiting van het jaar. Iedereen vanaf deze plek hele fijne dagen toegewenst en alvast een gezond en sportief 2016.

Door: Bert van Drongelen