‘VSTS dames 1 pakt volle winst in Rijswijk’

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Inter Rijswijk dames 2 op het programma. De thuiswedstrijd werd goed gestart en dit resulteerde in een 2-0 voorsprong maar daarna zakte de Bodegraafse formatie weg en liet het zelfs tot een vijfsetter oplopen, die gelukkig wel werd gewonnen. Rijswijk, wat de laatste plek bezet, was nu dus wel een team wat met grote getallen moest worden geklopt en VSTS had dus nog wat goed te maken van de vorige wedstrijd.
Er werd gestart met Judith Terpstra op de spelverdeling, Mirjam van der Kruk en Esther van der Beek-Minderhoud op de middenposities, Annemarieke Zwaneveld en Krystel Termorshuizen op de passer-loper en op haar vertrouwde plek Anita Michalek als libero.

De eerste set werd voortvarend gestart met hoge servicedruk door Krystel Termorshuizen, die tot 1-7 mocht serveren. Rijswijk kwam hier heel de set niet meer van bij en VSTS bleef geconcentreerd spelen en dit resulteerde in een setwinst van 9-25.

Ditzelfde goede spel werd doorgetrokken naar de tweede set. De passing lag goed en Judith Terpstra blonk uit, vooral in combinatie met Esther van der Beek, die haar waarde binnen drie weken al heeft bewezen binnen het eerste damesteam van VSTS. Ook de tweede set werd binnengehaald met 15-25.

De derde set verslapte de Bodegraafse machine iets maar was weer op tijd bij de les om de wedstrijdwinst veilig te stellen: 23-25.

De vierde set begon VSTS met een achterstand maar weer goede servicedruk en een time-out waarin de dames goed werden toegesproken zorgde ervoor dat alle neuzen weer dezelfde kant op stonden. Met 21-25 werd ook de vierde set gewonnen en konden alle vijf de punten in de tas worden meegenomen naar huis.

De dames staan nu op een derde plek en aanstaande zaterdag hopen zij tegen Zovoc revanche te nemen voor een hele slechte uitwedstrijd die werd verloren.

Om 16.30uur kan er in de Sporthoeve weer worden aangemoedigd.

Bron: VSTS

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie