‘VSTS dames 1 zet winnende reeks voort’

Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma voor de Bodegraafse formatie, nog steeds onder leiding van de coaches Sieme Boom en Pim Scherpenzeel. Er werd gestart tegen dames 2 van Inter Rijswijk.
Afgelopen zaterdag stond de ontmoeting met DVC Dames 1 uit Driebruggen op het programma. DVC wat altijd als stug team ervaren wordt presteert wisselend en de dames uit Bodegraven spelen meestal vijfsetters tegen dit team. Vandaag waren zij dit niet van plan en zij wilden graag de goede, winnende reeks die sinds het nieuwe kalenderjaar is gestart doorzetten.

Jacky de Graaf, ook hiervandaan afkomstig, mocht haar oude cluppie laten zien wat zij inmiddels bijgeleerd had bij VSTS en startte samen met Judith Terpstra, die de spelverdeling voor haar rekening nam. Verder kwamen de middenspeelsters Mirjam van der Kruk en Esther van der Beek weer in actie, passer-lopers Elvira Duiven en Krystel Termorshuizen mochten starten en Anita Michalek verzorgde de passlijn vanuit de liberopositie.

Beiden teams startten wat voorzichtig en tastten elkaar wat af, waardoor er nog niet veel spektakel te zien was. Toch was het VSTS die haar spel bij de tegenstander oplegde naarmate de eerste set vorderde en goede servicedruk leverde wat resulteerde in een prima setwinst van 18-25. Zo werd ook de tweede set doorgespeeld. Jacky de Graaf speelde een degelijke wedstrijd en Elvira Duiven scoorde haar puntjes mee door de ballen hard diagonaal te slaan. De blokkering werd helaas niet altijd goed gesloten aan Bodegraafse kant waardoor er genoeg werk te doen was in het achterveld. Er werden veel ballen van de grond gehaald en zo kon VSTS het initiatief weer overnemen en zelf de punten scoren. Met 21-25 werd ook deze set winnend afgesloten.

De derde set ging niet zoals het moest. DVC hield druk op de passing van VSTS en zo keken ze snel tegen een fikse achterstand aan. Annemarieke Zwaneveld kwam binnen de lijnen voor Elvira Duiven en zo werd de passing versterkt en ook serveerde zij VSTS terug de derde set in. Helaas kwam de opleving te laat en kon DVC deze set naar zich toe trekken met 25-23. Maar wel goed teruggekomen van een 21-11 achterstand en met deze spirit werd de vierde set uitgespeeld tot een setwinst die er niet om loog, weer in het voordeel van VSTS met 17-25. Er waren weinig hoogtepunten in deze match maar de vier punten gaan weer mee in de tas en volgende week staat er op papier weer een spannende pot op het programma, namelijk tegen Keistad Dames 1, thuis in de Sporthoeve. Het Bodegraafse vlaggenschip bezet nu een tweede plaats in de 3de divisie B en wil dit graag zo zien te houden.

Door: Teun Vink
Archieffoto: Photorik.nl

Advertentie

Geef een reactie