Ingezonden brief ‘Onterecht gestraft’

Lange tijd bleven zij stil. Na de zoveelste publicatie over de wanordelijkheden rond de voetbalwedstrijd ESTO-Bodegraven zijn Bodegraven-supporters Armando van Oord en Richard Kippersluis het echter spuugzat. De niet-leden worden dagelijks door dorpsgenoten op de beschuldigingen aangesproken.
Op hun borst prijkt het logo van vv Bodegraven. Met gemengde gevoelens staan ze bij het Suringa Complex. Het sportpark van vv Bodegraven waar zij vanwege een complexverbod drie jaar niet welkom zijn. En dat doet pijn bij Armando van Oord (47) en Richard Kippersluis (45). Toch is dat niet wat het meest dwars zit bij de inmiddels voormalig vrijwilligers en -voetballers van vv Bodegraven. Het zijn de beschuldigingen vanuit het Bodegraafse bestuur en met name voorzitter Jan de Wit in meerdere publicaties in deze krant.
Van Oord en Kippersluis vinden dat zij onterecht de schuld krijgen van alles wat er op 15 november 2015 misging rond de derby ESTO-Bodegraven. Tijdens deze voetbalwedstrijd werden vuurwerkbommen afgestoken, vernielingen aangericht en diverse personen (verbaal) aangevallen en bedreigd. Deze week trachtten Van Oord en Kippersluis aangifte te doen van laster. ,,Omdat er in de krantenartikelen geen namen zijn genoemd, is aangifte van laster helaas niet mogelijk,” legt Esther van Oord, de vrouw van Armando, uit. ,,Ondanks dat er in de krantenartikelen geen namen stonden weet iedereen in Bodegraven dat het over mijn man en Kippersluis ging.”
,,Het ergste is dat wij helemaal niet verantwoordelijk zijn voor wat er allemaal fout ging tijdens ESTO-Bodegraven,” vult Kippersluis aan. ,,Ik geef eerlijk toe dat ik geen lieverdje ben, maar ik heb niemand een klap gegeven. Ik heb Bodegraven-penningmeester Frank Beukeboom slechts een duwtje gegeven. Daarnaast steek ik al vijftien jaar vuurwerk af bij deze derby en nooit heeft iemand er iets van gezegd.” Armando van Oord knikt instemmend en geeft vervolgens zijn aandeel toe. ,,Ook ik heb de penningmeester een duwtje gegeven én de scheidsrechter uitgescholden, maar zeker niet bedreigd.”

Hinder
Door alle negatieve aandacht ondervinden Van Oord, eigenaar van een groente- en fruitkraam, en Kippersluis, eigenaar van een dakdekkers- en stratenmakersbedrijf, dagelijks veel hinder. ,,We worden er overal en constant op aangesproken of er wordt achter onze rug over ons geroddeld,” zegt Van Oord. ,,Wij zijn als hooligans neergezet, terwijl in totaal meer dan tien personen zich misdroegen rond de wedstrijd. Andere personen hebben de trainer van ESTO bedreigd en vernielingen in de kantine aangericht. Voorzitter Jan de Wit zegt dat hij een rood-zwart hart heeft, maar hij vergeet dat wij dat óók hebben. We organiseren al jaren jeugdkampen, toernooien en doen allerlei andere klussen voor de club. Maar nu mogen we niet eens bij de wedstrijden van onze zoontjes kijken.”
De twee durven niet te zeggen of het ooit weer goed komt tussen hen en de clubleiding van vv Bodegraven. ,,Dan moet het bestuur eerst met ons in gesprek willen,” aldus Kippersluis. ,,Bij ESTO durven ze het wél en hebben ze ons levenslange complexverbod ingetrokken. We kunnen toch gewoon als volwassenen met elkaar praten…?”
Het bestuur van vv Bodegraven wenste bij monde van voorzitter Jan de Wit niet te reageren op de woorden van Van Oord en Kippersluis.

Ingezonden door Diana van Kippersluis.
Vandaag ook te lezen in het AD, en andere lokale media.

Advertentie

Geef een reactie