VV Bodegraven ruim langs Oosterheem

Op een waar knollenveld in Zoetermeer moest Bodegraven aantreden tegen Oosterheem. De gastheren hadden pas vier punten verzameld maar maakte het Bodegraven bij vlagen wel lastig, uiteindelijk werd de laagvlieger toch nog simpel met 4-0 verslagen.Oosterheem begon sterk aan de wedstrijd. Bodegraven moest blijkbaar nog even wennen aan het slechte veld en de winderige omstandigheden. Doelman Marco Vonk moest al vroeg in de wedstrijd een aantal keer aan de bak. Toch was het Bodegraven dat vrij snel op een 1-0 voorsprong wist te komen. Een vrije trap werd door Martijn Bakker in het strafschopgebied gespeeld. Pascal Hellingerwerf verlengde de bal met zijn hoofd waarna Ilias Hadi met op acrobatische wijze de 1-0 in de netten werkte. Na de 1-0 bleef Oosterheem het de Bodegraafse defensie lastig maken, al waren de grootste kansen wel voor Bodegraven, dat een aantal keer simpel van de ruimte achter de verdediging gebruik maakte.

Na een half uur spelen kreeg Oosterheem een strafschop toegekend. De scheidsrechter liep tijdens het uitverdedigen van Bodegraven dusdanig in de weg dat hij de bal zomaar terugkaatste in het strafschopgebied, waarna Erwin Emonds het been van een Zoetermeerse aanvaller raakte en de bal op de stip ging. Zelfverzekerd liep de doelman van Oosterheem het veld over om dit buitenkansje te benutten maar zijn matige inzet werd klemvast gepakt door de uitstekend keepende Marco Vonk. Vlak voor rust kreeg Bodegraven een flinke domper te verwerken. Mo Laaouar wilde een vrije trap snel nemen, maar de scheidsrechter had aangegeven dat er op een fluitsignaal moest worden gewacht. Voor deze fout kreeg Laaouar zijn tweede gele kaart. Toen de vrije trap vervolgens wel na het fluitsignaal werd genomen, werd Ilias Hadi hard van achter aangevallen door de doelman van Oosterheem, waarna de scheidsrechter Bodegraven een strafschop toekende. Frank Veelenturf plaatste de bal beheerst in de hoek zette Bodegraven zo op een 2-0 voorsprong.

In de tweede helft had Bodegraven, ondanks het feit dat het met 10 man speelde, het een stuk makkelijker met Oosterheem. Dit kwam mede door de snelle genadeklap die de ploeg uitdeelde. Na een aanval over rechts belandde de bal voor de voeten van Fahad al Badri, die de bal via een voet van een verdediger langs de doelman wist te werken. Het verzet van Oosterheem was na de 3-0 gebroken. De grootste kansen waren ook in de tweede helft voor Bodegraven. Eenzame spits Frank Veelenturf moest een aantal keer op hardhandige wijze moeten worden gestopt in de richting van het doel. Martijn Bakker schoot een vrije trap van grote afstand op de bovenkant van de lat. Tien minuten voor tijd schoot Bakker wel met scherp. Na een goede actie van invaller Gerrit Hulters plaatste hij de bal diagonaal in de touwen. Hiermee bepaalde hij de eindstand op 4-0.

Bodegraven is met 13 punten de ploeg met het minste puntverlies in de 4e klasse. Het staat echter op de 3e plaats op de ranglijst, dit omdat het pas 5 wedstrijden heeft gespeeld. Koploper ASW was afgelopen zondag vrij en staat met 15 punten uit 6 wedstrijden bovenaan. Komende week gaat Bodegraven op bezoek bij suptopper FC Rijnland.