VVD stelt gemeente spoedvragen over mestpand Notaris D’aumerielaan

VVD Bodegraven-Reeuwijk heeft naar aanleiding van het strontincident gisteravond in Reeuwijk spoedvragen gesteld aan de gemeente. Daar was een pandeigenaar het zo zat, dat hij het huis vol pompte met koeienstront. Op deze manier probeert hij de krakers weg te jagen. Ook boorde hij gaten in het dak.
Hieronder het ingezonden stuk van de VVD

 

Al jaren is de verkrotting van de panden aan de Notaris d’Aumerielaan in Reeuwijk een doorn in de ogen van de VVD fractie. Niet alleen is dit  één van onze mooiste laantjes, maar ook brand, overlast etc. etc. zijn inmiddels al bij herhaling gepasseerd. De angst bij de omwonenden is vanwege de sterk verminderde veiligheid continu aanwezig. Vandaag is onze gemeente negatief in het nieuws vanwege de mest die in één van de panden zou zijn gespoten, om op die manier krakers te doen verdwijnen. Dit lijkt een ludieke actie, maar de omwoners en ’t Wapen van Reeuwijk zijn natuurlijk diegene die nu letterlijk en figuurlijk ongevraagd de (stank)overlast mogen dragen.
Bij herhaling heeft  onze fractie gepleit voor de verplichting tot sloop van deze panden en hoewel we ons bewust zijn van het feit dat het afdwingen van sloop een juridisch moeizame weg is, (eigendom is nu eenmaal gelukkig een groot goed in ons land) blijven er voor de Gemeente voldoende bestuurlijke middelen over om dit probleem daadkrachtig aan te pakken.
De VVD fractie heeft vandaag een dringend beroep gedaan op de Gemeente om op zeer korte termijn verdere escalatie aan deze laan, de entree van Reeuwijk-Brug, te voorkomen en om samen met de bewoners en belanghebbenden aan de slag te gaan om dit probleem duurzaam op te lossen.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie