Weer net geen winst voor RVC’33

Onder heerlijke weersomstandigheden werd de wedstrijd gespeeld tegen Kagia. Voor Kagia was er alle aanleiding om tegen het reeds gedegradeerde team uit Reeuwijk een goed resultaat neer te zetten, omdat het team nog niet volledig veilig is.

De wedstrijd werd door de Lisserbroekers beter gestart en de gemiddelde betere kwaliteit liet zich duidelijk merken. Te meer daar RVC’33 niet met de normale hoeveelheid basisenergie leek te starten. In verschillende situaties werd er te laat gereageerd of te laat besloten tot een keuze. Hierdoor liep RVC’33 op veel momenten achter de feiten aan.

Helemaal toen in de 13de minuut verkeerd werd doorgestapt en de vrijgekomen man een puntgave voorzet kon geven op de meegelopen spits, die ook te laat gevolgd werd. Na deze 0-1 had Kagia een duidelijk veldoverwicht, dat ze nog niet in grote kansen wisten om te zetten. Opnieuw een fout op de flanken, dit keer bij het inspelen stelde de buitenspeler in staat een meegekomen verdediger aan te spelen, die met onnodig veel ruimte de 2-0 wist te scoren.

Kort daarna, in de 33ste minuut, wist Mark Sluijs op een voorzet van Dirkjan Blanken prima binnen te koppen en daarmee de achterstand te verkleinen, die groter had kunnen zijn, wanneer de aanvallers van Kagia het vizier scherper hadden staan. Een noodgedwongen wissel bracht RVC eigenlijk een betere organisatie en daarmee beter grip op de tegenstander, waarbij een bal op de paal het gevaarlijkste wapenfeit was.

Na rust was dit eigenlijk het wedstrijdbeeld, RVC had grip, maar was onvoldoende bij machte om het geroutineerder en degelijker Kagia in echte problemen te brengen. In de 50ste minuut een grote kans in een 1 op 1-situatie van Jona van Egmond, en een kopbal op de paal van Luuk van Leeuwen hadden beter lot verdiend. Het slotoffensiefje in de 85ste minuut bracht helaas ook niet het gewenste doelpunt.

Voor RVC’33 rest nog 1 wedstrijd in de tweede klasse D, waar niet voldoende punten zijn behaald, maar waar wel degelijk winst is geboekt. Met de geboekte winst in voetballend vermogen gaan we na de zomerstop aan de slag, in een derde klasse, waar zo maar zes ploegen uit de huidige competitie ook weer tegenstander kunnen zijn.