Weersomstandigheden invloed op spel Bodegraven en Kickers

Donderdag 14 januari stonden Bodegraven en Kickers wederom in een oefenwedstrijd tegenover elkaar. Vlak voor de winterstop was dit ook al het geval en toen mocht Bodegraven zich winnaar noemen, 2-1 was toen de uitslag. Ook dit keer wist de ploeg van Weerdenburg en Bakker met 1 doelpunt verschil te winnen.

Laaouar was donderdag net als in de vorige ontmoeting de doelpunten maken. De afwisselend verdediger en middenvelder speelt daarom dus ook graag tegen de ploeg uit Leimuiden. De eerste helft waarin de wind en regenval nog beperkt waren gebleven was van een aardig niveau. Opbouwend voetbal van beide kanten resulteerde in een open wedstrijd. Beide ploegen kregen kansen maar wisten deze niet te benutten. Bodegraven hield dit niveau langer vast dan Kickers en bleef daardoor gevaarlijk voor de goal van de tegenstander. Na een goede combinatie tussen Laaouar en Veelenturf was het eerst genoemde die de trekker over haalde, 1-0. Terwijl de supporters zich in de rust weer opwarmden en uitkeken naar een tweede deel net goed als de eerste, begon het harder te regenen en stevig te waaien.

Dat het niveau van de tweede helft beduidend lager was daar waren de weersomstandigheden zeker debet aan. Natte shirts, een bal die alle kanten op vloog en ook geen kansen. Meer valt er over de tweede helft niet te noteren. Wel wist Bodegraven voor het eerst in 2016 te winnen. Dit hopen zij zaterdag om 17:00 uur op het veld bij ONA wederom te doen. Zoals Ontspanning Na Arbeid al aangeeft, zal er na de wedstrijd een hapje en een drankje klaar staan.