beachvol1

Zonnige 4e Editie Rabobank/Versluys Groep Beachvolleybaltoernooi

Dit weekend vond voor de vierde keer het Rabobank/Versluys Groep Beachvolleybaltoernooi plaats, georganiseerd door volleybalvereniging VSTS. Opnieuw werd het Raadhuisplein in Bodegraven voor twee dagen omgetoverd tot een tropisch zandstrand met 170 m3 zand, palmbomen en natuurlijk zeer veel zon.
Het evenement startte vrijdagmiddag met een beachvolleybalclinic voor basisschoolleerlingen waarbij trainer Paul van der Ven op enthousiaste wijze alle basistechnieken van het beachvolleybal aanleerde: serveren, bovenhands en onderhands spelen, aanvallen en natuurlijk ook duiken in het zand! Zo’n 30 kinderen deden enthousiast mee.

‘s Avonds was het 4-tegen-4 toernooi voor familie-, bedrijven- en vriendenteams, waaraan in totaal 15 teams deelnamen. Terwijl de surfband Twang Inspectors het plein in beachsfeer bracht werd er sportief gestreden op beginners- en gevorderdenniveau. Bij de beginners werd team ‘MLOUD1’ de winnaar, bij de gevorderden won ‘HVteam’. Dankzij het mooie weer en de gezellige muziek bleef het lang gezellig op en rondom de velden.

beachvol1

De volgende ochtend vond voor de eerste maal het ouder/kind toernooi plaats. Zo’n 10 teams streden fanatiek om de winst, waarbij uiteindelijk het team van Minoek en Bart van Dorp als winnaar uit de bus kwam.

Vervolgens werd het jeugdtoernooi gespeeld. Tien teams streden in twee poules. In de poule van oudere jeugd werd team ‘DVstars’ de winnaar, in de poule voor jongere jeugd won ‘De bende van ellende’.

‘s Middags stond het 2-tegen-2 toernooi op het programma. 8 damesteams, 5 gemengde teams en 7 herenteams streden hierbij fanatiek om de overwinning. Bij de dames wonnen “De Zusjes van der Kruk”. Mixteam “De Beauty en de Beast” was overtuigend het sterkste en bij de heren wist team “Baas & De Rijter” hun titel te prolongeren.

Vanwege de hitte waren extra maatregelen genomen zoals het inlassen van extra drinkpauzes en de plaatsing van extra tenten voor schaduw en van douches en kranen voor afkoeling. Deze maatregelen waren geen overbodige luxe: er zijn geen problemen door de hitte ontstaan.

Al met al was het een zeer succesvol toernooi wat mede mogelijk gemaakt werd door hoofdsponsoren Rabobank Rijn en Veenstromen en de Versluys Groep, vele subsponsoren en een groot aantal vrijwilligers.

 There are no comments

Add yours

X