Anderstalig en op zoek naar werk? Kom naar de banenmarkt en ontdek je talent

De regio Midden-Holland kent duizenden mensen die graag willen werken, maar nog niet of niet volledig aan de slag zijn. Door uiteenlopende redenen zoals het ontbreken van werkervaring of bijvoorbeeld omdat ze de Nederlandse taal nog niet volledig beheersen. “Nóg niet”, zo stellen Samira Chbabi, Jacqueline van der Spoel en Halima Hamotakhchi van WSP Midden-Holland. Ze organiseren samen met hun collega’s van het RMT Midden-Holland en Leerwerkloket Midden-Holland een banenmarkt in combinatie met de Ontdek je Talentdag op donderdag 30 mei. Dit keer speciaal voor anderstaligen. Jacqueline vertelt: “Als er een talencursus, extra begeleiding, certificering of diplomering nodig zijn, komen wij in beeld om dat te bieden.”
Het Huis van de Stad in Gouda vormt het podium van dit evenement. “Maar”, zo drukken de dames ons op het hart, “naast mensen uit Gouda is deze banenmarkt bedoeld voor iedere inwoner uit Gemeenten Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk en Krimpenerwaard die zich aangesproken voelt om hier naartoe te komen.”

Omgekeerde wereld

Ongeveer 15 werkgevers uit diverse sectoren zijn aanwezig om misschien wel hun toekomstige werknemers te ontmoeten. De omgekeerde wereld als je het vergelijkt met de reguliere manier van werken waarbij je een brief en cv stuurt en dan maar af moet wachten tot je uitgenodigd wordt. “Hoe kun je nou zien wat voor persoon iemand is als je alleen afgaat op een papiertje?”, stelt Samira die dat een gemiste kans vindt. “Daarom doen wij het anders en laten we de werkgevers hun best doen om in de smaak te vallen bij de werkzoekende”, sluit ze af met een knipoog. Indien werkzoekenden nog niet goed weten waar ze goed in zijn, kunnen ze ook alleen deelnemen aan de verschillende activiteiten van de Ontdek je Talentdag. Je kunt dan bijvoorbeeld via Virtual Reality een werkomgeving ervaren, gesprekken voeren met loopbaanadviseurs of een beroepeninteressetest doen. En ook goed om te weten: er zullen tolken aanwezig zijn en er wordt gebruik gemaakt van de Say Hi app.

Aanmelden

Om deel te nemen aan dit evenement, kun je je online aanmelden. Halima: “We vinden het fijn als we weten wie er naar onze Banenmarkt en Ontdek je Talentdag komt. Daarom vragen we om je online aan te melden op  https://wspmiddenholland.nl/evenementen/ontdek-je-talentdagen-2024/.”

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank