Kids vakantie? Maak een goede planning

blank

Voor veel ouders is het iedere vakantie weer een uitdaging om ervoor te zorgen dat de kinderen zich vermaken. Nu gaat het vaak wel als het een weekje is, maar de zomervakantie is met 6 weken toch best wel een uitdaging. Gelukkig is er genoeg te doen en kunnen de kinderen, wanneer ze wat ouder zijn, ook prima alleen buiten spelen. Toch merken we dat veel kinderen en ook de ouders het lastig vinden om hier een weg in te kunnen vinden. Daarom hebben wij een goede tip voor je en dat is het maken van een planning. Nu hoef je echt niet van uur tot uur vast te hebben liggen wat jullie gaan doen en wanneer, maar is het bijvoorbeeld handig dat iedereen weet wanneer er wat leuks op de planning staat. Hoe dit precies werkt en welke voordelen het heeft, vertellen we je nu.

blank


Handig voor de ouders

6 weken vakantie is best lang. Het is dus ook onvermijdelijk dat je als ouders een deel van je vakantie moet zorgen dat de kinderen ergens anders worden ondergebracht. Dit kan bij opa en oma zijn, maar natuurlijk ook gewoon op het kinderdagverblijf. Het maken van een goede planning is daarom wel belangrijk. Stel dat je bijvoorbeeld de kinderen naar je ouders of schoonouders doet, dan is het wel handig dat hier afspraken over worden gemaakt. Eten ze hier bijvoorbeeld ook mee of haal je ze na je werk op en eten jullie thuis. Ook de dagen dat ze naar opa en oma of iemand anders gaan zijn belangrijk, zodat je weet waar ze zijn en wanneer.

Je kinderen worden minder ongeduldig

Tijdens de vakantie is het wel belangrijk dat jullie ook regelmatig wat leuks gaan doen. Voor leuke uitjes met kids kijk je op Uitmetkinderen en plan je gemakkelijk en snel meerdere uitjes. Het voordeel van vooraf een planning maken, is dat je kinderen weten waar ze aan toe zijn. Het is namelijk niet alleen voor de kinderen vervelend dat ze niet weten wanneer jullie wat gaan doen, maar ook voor de ouders. Stel je voor dat je beloofd hebt om naar een pretpark te gaan, dan moet je je niet verbazen over dat de kinderen regelmatig letterlijk aan je broekspijpen lopen te trekken om te vragen wanneer dit eindelijk gaat gebeuren. Door vooraf een duidelijke planning te maken, heb je veel meer rust in huis.

Maak een weekplanning

We snappen heel goed dat het maken van een planning voor de komende weken lastig is. Begin daarom gewoon met een weekplanning. Handig is om bijvoorbeeld iedere zondag even met elkaar te gaan zitten, zodat jullie de rest van de week kunnen doornemen en bijvoorbeeld wat leuke dingen kunnen plannen. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is en zul je ook merken dat de kinderen een stuk rustiger zijn. Om te voorkomen dat ze er nog iedere keer om blijven vragen, is onze ervaring dat een whiteboard bijvoorbeeld heel goed werkt. Wanneer ze dan zelf kunnen lezen, weten ze ook precies op welke dag ze wat kunnen verwachten.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank