img_0070

Nieuw in Bodegraven: bouwer van app voor kerken 

Donkey Mobile specialiseert zich in het bouwen van apps voor kerken en is sinds deze maand gevestigd in Bodegraven. Tegenover het gemeentehuis aan het Marktplein zijn ze gevestigd in businessCENTER ‘De Markt’. Oprichter Henrik Wienen: “Jarenlang werkte ik voor een bedrijf dat apps maakte voor de grootste kledingmerken ter wereld, zoals bijvoorbeeld Scotch en Soda of PME-Legend. Daar heb ik ontzettend veel geleerd over mobiel en hoe succesvol te zijn op een smartphone en nu wil ik deze kennis gebruiken om iets te ondersteunen wat echt mijn hart heeft: het kerkelijk leven.” 
Logische vraag: waarom Bodegraven? Wienen: “Dat was niet de allereerste gedachte, maar toen een van onze investeerders het voorstelde bleek het enorm centraal te liggen. De werknemers komen nu uit Leiden, Gouda en Utrecht en eigenlijk is Bodegraven dan ideaal. Daarnaast ben ik uiteraard een enorme liefhebber van kaas.” 

Bij Donkey Mobile gaan ze een centrale technologie ontwikkelen die door verschillende kerken gebruikt kan worden: Wienen: “We worden gedreven door de ambitie om de kerkervaring rijker te maken. Geen vervanging van bestaande kanalen maar een toevoeging op het meest gebruikte communicatiekanaal wat we hebben: onze mobiele telefoon. Door middel van een platform dat kerken in staat stelt een app te maken die naadloos en intuïtief werkt en qua gebruiksgemak niet onderdoet voor apps als Spotify, Uber en Picnic. Uiteindelijk willen we een product maken waarvan mensen zeggen: wauw, dit werkt zo goed, is dit echt van mijn kerk?” 

X