RVC'33 speelt 1-1 tegen Kocatepe

Na een geslaagd trainingskamp en een reeks aan gewonnen oefenwedstrijden was RVC ’33 er op zondag 24 januari weer helemaal klaar voor om aan de tweede seizoenshelft te beginnen. De tegenstander op Sportpark Kaagjesland was Kocatepe, dat RVC in eigen huis al eens met 2-0 had verslagen. Ondanks de dappere tegenstand toen van de Reeuwijkers was het wel duidelijk dat er toen tegen een titelkandidaat gespeeld werd, welke nu achter OVV op de tweede plaats staat. Het team van Vincent Stolwijk en Arjan Groenendijk was nagenoeg compleet, alleen Dirk-Jan Blanken was nog niet hersteld van een knie blessure.
Met een aangepaste formatie begon RVC de wedstrijd wat verdedigend. De individuele acties van de spelers van Kocatepe moesten eerst in bedwang gehouden worden voordat er aan aanvallen gedacht zou worden. De bezoekers gingen in hoog tempo op zoek naar het doel van keeper Van Leeuwen, maar het sterkte verdedigende blok van de thuisploeg hield lang stand. RVC kwam na ongeveer een kwartier spelen ook steeds meer in het spel en kon het bij een 0-0 stand tot twee keer toe erg gevaarlijk worden. Het was de doorgebroken Jelle van der Poel die het dichtstbij was, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman. Geheel uit de lucht vallend kwamen de bezoekers uit Rotterdam toch op voorsprong. Een geplaatste voorzet belandde precies op het hoofd van de kopsterkte spits en zijn inzet kon niet gepareerd worden, waardoor Kocatepe na bijna een half uur spelen op 0-1 kwam. RVC liet het er niet bij zitten en werd langzaamaan de beter ploeg. Met de blijvende voorwaartse dreiging was het net voor rust ook voor RVC raak. Verdediger Frank Stolwijk was mee op gekomen en door een nuttig overstapje van Menno Hogenelst kwam hij vrij voor de keeper. Met een hard schot, dat nog wel geraakt werd, kon hij de keeper verslaan en werd er in Reeuwijk met een 1-1 stand gerust.
Het vele publiek kwam vluchtig weer naar buiten toen de tweede helft van start ging, omdat zij ook zagen dat er mogelijk een stunt in zat voor RVC. De Reeuwijkers konden de overhand van de eerste helft niet doorzetten en de ploegen waren aan elkaar gewaagd. Hoewel de strijd voornamelijk op het middenveld gevochten werd, kwam RVC in de eerste periode met de beste kansjes, maar wist het deze niet af te maken. Met twee ploegen die de overwinning konden ruiken werd het tot aan de laatste seconden wel een waar spektakel stuk met de grootste kans van de wedstrijd voor Kocatepe, ver in blessure tijd. De bal raakte hierbij de lat en werd daarna van dichtbij over gekopt, waardoor RVC ontsnapte en het verdiende punt kon vieren (eindstand 1-1).
Na de wedstrijd kreeg RVC’33 de prijs uitgereikt voor Sportploeg van het jaar. Tijdens het Sportgala van 8 januari waren de mannen op trainingskamp. John Zonderop nam in de kantine het woord om de ploeg nog eenmaal te feliciteren met deze prijs.