ESTO met lege handen in prima wedstrijd

Antibarbari ging met de punten naar huis en ESTO bleef met lege handen achter. De 3-2 overwinning van de Rotterdammers op ESTO had alles te maken met efficiëntie als het er echt op aankwam. ESTO speelde haar beste wedstrijd van het seizoen. Twee lekker voetballende ploegen mochten van de prima en zeer jonge scheidsrechter er een voetbalfeestje van maken, dat werd het ook. De nummer één van de ranglijst deed haar positie eer aan en was wellicht verrast door het goede spel van ESTO. In de eerste helft bleef het bij enkele kansen voor beide ploegen. De 0-0 ruststand gaf juiste verhouding weer terwijl ESTO toch het beste van het spel had.

Acht minuten na rust kwam Antibarbari op voorsprong. Hun tactische omzetting: beetje hangen in de verdediging, meer druk op het middenveld en snelle diepe ballen op naar voren had succes. Een snelle uitbraak met veel passeerwerk door de kleine donkere spits van de Rotterdammers zette de 0-1 op het haperende scorebord. Zeven minuten later stond het gelijk. Wouter-Jan Bos prikte een vrije trap vanaf 25 meter feilloos in de rechter bovenhoek. Het voetbal bleef van weerszijden prima en zo lukte het ESTO vanwege slim “afhouden” van de bal door Jordi Romijn op rand zestien om te scoren. Panklaar viel de bal voor de voeten van Tim van de Lagemaat die met een mooie curve de rechter bovenhoek selecteerde voor zijn inzet. De voorsprong van 2-1 in de 67e minuut leek weldadig voor ESTO. Maar een kwartiertje later later kon opnieuw de razendsnelle spits van de Rotterdammers de 2-2 aantekenen en kwam de pot in de juiste verhouding. De winst lag even later op de schoen van ESTO dankzij een dot van een kans voor Marcel van Roon. De keeper van Antibarbari liet zijn kwaliteiten zien en het bleef 2-2. Uiteindelijk lukte het Antibarbari in de 86e minuut de overwinning te pakken. Een kleine inschattingsfout werd omgezet een een terugtrekbal die hard en onhoudbaar de verre hoek in vloog. Vrijwel exact op tijd blies de scheidsrechter af en kon de studentenploeg uit Rotterdam zich verheugen op drie punten waarmee zij fier de ranglijst blijven aanvoeren.

Volgende week de derby tegen buur V.V. Bodegraven. Om 14.00 uur is de aftrap aan de Groene Zoom.

Door: Han Koevoets.