ESTO maakt het zichzelf moeilijk

De 4-1 nederlaag tegen Hillegersberg was vooral het gevolg van fouten en de afronding voor het doel van haar tegenstander. Zo verloor ESTO met behoorlijk grote cijfers. Dat de hele grote kansen, die overigens te wijten waren aan een zwakke Rotterdamse verdediging, niet werden benut, deed ESTO de das om. Hillegersberg was daartegen genadeloos in het afstraffen van de haar geboden mogelijkheden. Daar speelde ook een dosis slimheid in mee en vooral vanuit het middenveld naar voren was er veel beweging, waar ESTO maar moeizaam raad mee wist.

Na een kleine twintig minuten viel het eerste doelpunt door één van de twee vrijstaande spelers van Hillegersberg. Bij de tweede paal kon een voorzet eenvoudig worden binnengekopt voor de 0-1. In het kwartiertje daarna kwam Esto tweemaal op rij vrij voor de de keeper, maar scoren was er niet bij. In de 32e minuut werd een lage voorzet niet goed weggewerkt en vloog de 0-2 in de Bodegraafse doel. Tot de rust toch nog een prima kans voor een aansluiter dankzij verdedigende Rotterdamse blunders.

De scherpte ontbrak en voor de ruste veranderde er niets aan de achterstand voor ESTO. Met de wind schuin in de rug veerde ESTO na de rust op en wankelde haar tegenstander door de druk. In de 51e minuut schoot Wouter-Jan Bos een vrije trap onhoudbaar tegen de paal. Knoeiwerk met uitverdedigen door Hillegersberg leverde daarna twee hele grote kansen op. Tien minuten later werd Marcel van Roon aangetikt in het strafschopgebied en liet Wouter-Jan Bos het net bollen voor de aansluiter. Maar kort daarna stond de 1-3 al op het scorebord als gevolg van een snelle en messcherpe aanval van Hillegersberg, die daarmee de wedstrijd op slot gooide. ESTO kwam niet meer in het spel voor. Slordig balverlies acht minuten voor tijd werd met een lob over Donny Veenis vakkundig afgemaakt tot de eindstand van 1-4. Het ontbreekt de spitsen bij ESTO de laatste weken aan koelbloedigheid om de kansen te benutten. Een vormdip die hopelijk snel weer overgaat om zekerheid te behouden niet in de nacompetitie terecht te komen. Volgende week uit naar Waddinxveen tegen ASW, de wedstrijd begint om 14.00 uur.

Door: Han Koevoets