Fit op de Hoek, het beste uit sport en dans ineen

Aan de Doortocht 8 in Bodegraven opent zaterdag 30 april en zondag 1 mei Carla Philip haar unieke sportstudio. Speciaal voor groepslessen & groepsfitness. Waarbij de Fitcirkel staat voor 48 uur lang verbranding na de training in ‘small group’-verband. En in elke originele freestyle les komt souplesse, kracht en conditie naar voren.




De Bodegraafse Carla Philip heeft al vele succesvolle dans- en sportlessen gegeven. Zij heeft haar opleiding, Docent Dans, aan de Artez Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem gevolgd. Dankzij haar aanstekelijke enthousiasme en kennis wist zij eerder al volle sportzalen te trekken. “Nu kreeg ik de mogelijkheid om in mijn eigen dorp weer voor mezelf te beginnen. Dat is natuurlijk een unieke kans.”

Sociale motivatie

“Ik heb heel bewust gekozen voor de sfeer en uitstraling die hier komt. Ik vind het belangrijk dat je je hier thuis voelt in een huiselijke sfeer. Je kunt hier voor en na de les even lekker zitten of bijkomen met een (gratis) kopje koffie of thee. Het is laagdrempelig. Je hoeft hier niet mooi te zijn. Je kunt hier gewoon lekker sporten en daarna uitzweten in je wijde trainingsbroek.” Belangrijk aspect voor Carla Philip is om de drive bij mensen te vinden. Ze is er van overtuigd dat het sporten in groepsverband daarbij een belangrijk punt is. “Maar niet iedereen heeft zin in zo’n leuke les op muziek. Daarom hebben we ook groepsfitness. De Fitcirkel bestaat uit een afwisseling van cardio- en krachttraining met gebruik van fitnesapparaten. Na 30 minuten ben je klaar met je training waar je nog 48 uur profijt van hebt.”

Sport & dans de ultieme combi van kracht, conditie en souplesse

Philip bundelt in elke les elementen uit de sport en dans. “Door de kracht en de conditie uit de sporttak te pakken en de souplesse uit de dans te nemen benut je je lijf voor 100 procent. Je lijf is sneller ‘in shape’, je voelt je fit, je krijgt meer energie. En, heel belangrijk, je krijgt nauwelijks tot geen spierpijn!”

Lage prijs, groepsfitness en freestyle lessen

Bodegraven-Reeuwijk kent al vele sportscholen. Waardoor onderscheidt Fit op de Hoek zich dan? “Dat is op drie fronten,” legt Philip uit, “ten eerste door de prijs en ten tweede door de groepsfitness en ten derde door de freestyle lessen die ik geef. Je kunt bij ons al sporten vanaf €4,15 per week oftewel €17,95 per maand. Dit geldt zowel voor de groepslessen als voor de groepsfitness. De lessen duren 50 minuten en zijn freestyle lessen. Dat zijn zelfgemaakte lessen, die altijd gevarieerd en nieuw zijn. Juist doordat spieren een geheugen hebben, moet je afwisseling bieden voor het beste effect.”

Persoonlijk inlogsysteem en abonnement

De sportschool hanteert wel eenmalige inschrijfkosten van €15,-, maar dat is ook voor het gebruik van het persoonlijke inlogsysteem. “Dat is de persoonlijke touch.” Er zijn drie soorten abonnementen die je elk kunt afsluiten voor een half jaar of een jaar. Carla gelooft in het gebruik hiervan: “Het is een stok achter de deur en over het algemeen willen weinig mensen van hun abonnement af.”

Soorten groepslessen

Fit op de Hoek biedt een scala van groepslessen aan, waarbij 25 tot 30 personen het maximum is. Carla somt ze vrolijk en moeiteloos op: “Er is Zumba, dat is wat meer dansen. Total Body Workout, een circuittraining. Bodypump, dat is heel erg voor de kracht. En dan is er nog Pilates, Body & Mind en yoga en dat is erg goed voor het lichaam en de kracht natuurlijk. Maar het is ook goed voor de souplesse en de fysieke en mentale ontspanning.” Bij de groepsfitness wordt er gesport in groepjes van maximaal 8 personen. Dat vindt plaats op gezette tijden. Aanmelden hiervoor is wenselijk.

Personal Training

De Personal Training is er voor mensen die extra snel een doel willen bereiken. Binnen 4 maanden tijd 15 kilo afvallen is daarvan een voorbeeld. De combinatie met het volgen van een groepsles is uiteraard ook mogelijk.

Sporten & een aandoening

Ja maar, ik heb last van beperkingen of een blessure. Kan ik dan wel sporten? Juist dan ben je welkom! “Dankzij mijn opleiding en persoonlijke ervaringen weet ik veel over het menselijk lichaam. Juist die combinatie maakt het voor mij mogelijk om mensen met kwalen goed te helpen. Denk maar aan het herstellen van een hernia of een knieblessure. Ik kan heel snel, tijdens een personal training of les, een oefening op maat aanpassen.”

Maandelijkse salsa avond

Wat extra leuk én uniek in Bodegraven is, is de maandelijkse salsa avond. Eerst leer je tijdens een workshop een bepaalde basis en daarna ga je lekker aan de slag. Op vrijdag 27 mei is de eerste salsa avond. Iedereen is welkom (ook niet-leden) van beginner tot gevorderde. Je hiervoor aanmelden is nodig. Aan deze avond zijn (lage) kosten verbonden.

Openingsactie

Wil jij zonder verplichtingen zelf kennismaken met de super gezellige en effectieve lessen van Fit op de Hoek? Kom dan tijdens de openingsdagen op zaterdag 30 april en zondag 1 mei tussen 11.00 en 15.00 uur naar Fit op de Hoek. Je kunt je dan namelijk opgeven voor een maand lang gratis (!) lessen volgen. (Je moet wel minimaal 16 jaar zijn.) En als je er dan toch bent, zie je meteen hoe mooi en sfeervol de nieuwste sportstudio van Bodegraven is. De koffie en thee staat klaar!

Meer informatie en alle nieuwtjes en activiteiten spot je op Facebook Fit op de Hoek.

Fit op de Hoek foto 2

[Advertorial]

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie