RVC sleept geringe voorsprong over de streep

Na er een seizen hard voor gewerkt te hebben was het op zondag 22 mei tijd voor de kers op de taart voor R.V.C. ’33. Het mocht de eerste wedstrijd spelen in de nacompetitie voor een plaats in de eerste klasse. De eerste wedstrijd van de eerst tweeluik kwam RVC uit tegen DOSR uit Roelofarendsveen. Ook DOSR wist vierde te worden in de tweede klasse en mocht hiermee een poging wagen om opnieuw te promoveren.

Doordat de eerste ronde beslist zou worden in twee wedstrijden was het logisch dat beide ploegen eerst de kat uit de boom keken. Toch werd RVC al snel in de wedstrijd de bovenliggende ploeg en wist het een aantal keren gevaarlijk uit te breken. De druk op DOSR kon worden opgevoerd en dit resulteerde dan ook in de voorsprong voor de thuisploeg na ongeveer een half uur spelen. Robin Stolwijk, die vlak achter enige spits Thomas van der Poel gepositioneerd was, schoot de bal stuiterend richting doel, waardoor de DOSR doelman te vroeg ging liggen en de inzet van Stolwijk niet kon keren. Een belangrijke voorsprong voor RVC was het gevolg. DOSR kon alleen via dode spelsituaties wat dichter bij het RVC doel komen, maar de sterke verdediging wist veel weg te werken, waarbij Dirk-Jan Blanken de belangrijkste redding bood op de doellijn.

In de tweede helft leek DOSR uit een ander vaatje te tappen en wist het de Reeuwijkers onder druk te zetten. Tot hoogstaand voetbal leidde het niet, maar door optimistische lange ballen probeerde DOSR op gelijke hoogte te komen. Dit hield DOSR de gehele tweede helft vol, waardoor RVC moeite had om met een eenzame spits nog aan voetballen toe te komen. RVC wist wel goed om te gaan met de hoge ballen die in de verdediging belande en kon zodoende de voorsprong van 1-0 behouden.

A.s. donderdag 26 mei zal de tweede wedstrijd gespeeld worden in Roelofarendsveen.