RVC ongelukkig onderuit bij Hillegom

Door de winst op DOSR wist R.V.C. ’33 zich te plaatsen voor de tweede ronde van de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. De tegenstander SV Hillegom mocht de Reeuwijkers eerst ontvangen op het mooie Sportpark. Mede doordat Reeuwijk uitgelopen was voor deze wedstrijd kon men een volle zijlijn en tribune vol toeschouwers aanschouwen in Hillegom. Afwezigen voor deze wedstrijd waren Menno Hogenelst (vakantie) en Dirk-Jan Blanken (schorsing).

In het begin van de wedstrijd zag het veldspel van RVC er goed uit. De bal werd goed rondgespeeld en door het strakke kunstgras veld was het voor Hillegom lastig om de bal te veroveren. Hillegom deed hier in balbezit niet veel voor onder en al snel leek het voor het publiek een leuke wedstrijd te worden. Na de eerste kleine kansjes voor RVC, die niet afgerond werden, kwam de achterstand voor RVC volledig uit de lucht vallen. De scheidsrechter zag de poging tot wegwerken van de bal door aanvoerder Mari Blanken als een tackle en werd bestraft met een penalty. Keeper van Leeuwen kon zijn vingers er wel tegenaan krijgen, maar door de snelheid van de bal niet keren. RVC bleef vertrouwen houden in het eigen spel en dat resulteerde niet veel later dan ook in de terechte gelijkmaker. Het was Thomas van der Poel die de bal binnen schoot en voor een ontlading op de tribune zorgde. Beide ploegen gingen hierna door waar ze gebleven waren en konden beide tot de rust voor wat mild gevaar zorgen richting het vijandelijke doelgebied. Toch wist Hillegom voor rust ook nog een keer het net te raken. Een corner werd goed ingekopt en Bouke Boumans kon net niet pareren op de doellijn.

Met de 2-1 achterstand op het scorebord was er voor RVC nog weinig aan de hand, immers moesten zij Hillegom nog op Sportpark Kaagjesland ontvangen. Toch was het aanvaller Cees de Jong die direct na rust de gelijkmaker had kunnen maken, maar stuitte op de Hillegom doelman. RVC probeerde daarna door te drukken, maar liet hierdoor ook iets meer ruimte vallen voor aanvallen van Hillegom, die wel de ruimte pakte, maar in eerste instantie niet wist te profiteren. Het was opnieuw een dode spelsituatie die RVC de das omdeed. Een goed terug gelegde kopbal kon bij de tweede paal knap binnen gekopt worden, waardoor de thuisploeg op 3-1 kwam. RVC kon hierna het verzorgde voetbal weinig meer etaleren en de lange bal werd gehanteerd om te proberen iets dichterbij te komen. Veel gevaar kwam hier niet uit en zodoende bleef de voorsprong voor Hillegom behouden. Zondag 5 juni wordt de return gespeeld, waarin RVC dus twee doelpunten goed moet maken, maar wat geen onmogelijkheid lijkt.