Stichting Eco-Wonen realiseert Nul op de Meter koopwoningen

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk en Stichting ECO-Wonen zijn tot overeenstemming gekomen over de ontwikkeling van 5 bijzondere koopwoningen op de locatie Oude Tol in Reeuwijk-Brug; zogenaamde Nul op de Meter woningen.




Op woensdag 28 september 2016 ondertekenden wethouder Kees Oskam en initiatiefnemers Truus Koppers en Sietse de Haan de grondreserveringsovereenkomst. 


Burgerinitiatief duurzaam wonen
Truus Koppers is bedenker en oprichter van dit woningbouwproject. Samen met Sietse de Haan en Mayke Janssen vormt zij het bestuur van de stichting Eco-Wonen. De doelstelling van de stichting is het ontwikkelen en tot stand brengen van duurzame en collectieve woonprojecten. De gemeente en woningbouwvereniging Reeuwijk zijn blij met dit burgerinitiatief, omdat er juist voor de groep doorstromers vrijwel niet gebouwd wordt.

 

Nul op de Meter woningen
Op basis van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) zal stichting Eco-Wonen de 5 Nul op de Meter woningen realiseren. De energiezuinige en levensloopbestendige woningen worden voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp, een warmte terugwinsysteem en goede isolatie. Toekomstige woningeigenaren kunnen volledig voorzien in hun eigen opgewekte energie, zonder gebruik te hoeven maken van energie uit fossiele brandstoffen.

Aansluiting bij gemeentelijk beleid
Het project past goed bij het beleid van de gemeente. De woningen worden nul op de meter (volledig energieneutraal), levensloopbestendig en betaalbaar. Bovendien zijn de woningen bedoeld voor doorstroming vanuit sociale huurwoningen. Woningbouwvereniging Reeuwijk ondersteunt dit project daarom van harte, onder meer door het beschikbaar stellen van een verhuiskostensubsidie aan doorstromers vanuit de sociale huurwoningen van de woningbouwvereniging.

Als dit project een succes wordt, wil stichting Eco-Wonen helpen om volgende projecten van de grond te laten komen.

ondertekening-grondreserveringsovereenkomst-sietse-de-haan-kees-oskam-en-truus-koppers

Bron: Gemeente

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie