ESTO had het moeilijk bij Haastrecht

Met de einduitslag van 2-2 kon iedereen wel leven, op het veld en langs de lijn. ESTO had een moeilijke middag. In de zeer sportieve wedstrijd was ESTO voetballend aanmerkelijk beter. Maar Haastrecht is een lastige en fysiek sterke tegenstander die optimaal gebruik maakt van haar krachten. Met lange en vaak hoge ballen negeerden ze regelmatig hun middenveld. De geel-zwarte aanvalslinie was echter gevaarlijk zonder dit in veel doelpunten om te kunnen zetten. Dat was ook een verdienste van de sterke verdediging van ESTO. Keeper Joey Anker bleek opnieuw een betrouwbare sluitpost die toch twee keer moest vissen. Na een kwartier kwam Haastrecht op voorsprong dankzij ongelukkig balverlies van ESTO rond de middenstip. Dat zette Kevin Poot van Haastrecht alleen voor Joey Anker die kansloos de bal in het doel zag vliegen. Nog geen twee minuten later ging de feilloos door Tim van de Lagemaat genomen corner naar de volledig vrijstaande Robin Groenendijk. Hij kopte de gelijkmaker binnen. Toch lukte het Haastrecht om nog voor de rust op voorsprong te komen. Een voorzet werd in de 32e minuut even terug gekopt en door Poot snoeihard afgerond. Een fraai doelpunt waar de handen voor op elkaar gingen. Na rust behield ESTO met prima voetbal het initiatief. Al in de 49e minuut was een goede aanval de basis voor de gelijkmaker. Robin Groenendijk schoof de bal vanuit de linker vleugel richting Wouter-Jan Bos nabij de zestien meterlijn. Zijn schot ging laag en hard in de rechter onderhoek. Voetballend probeerde ESTO de stugge verdediging van de Haastrecht te kraken. Dat lukte niet en steeds vaker bracht de poeier naar voren onrust in de ESTO verdediging. Dit had ook tot gevolg dat soms teveel mensen achter moesten blijven. Vrijwel in de laatste minuten leek het prijsschieten in het Haastrechtse doel. Met stevige blokkades en veel inzet hielden de verdedigers van VVH hun puntje vast.

Volgende week komt Ammerstol naar de Kievitsheuvel. Een laagvlieger op dit moment, maar zeker niet ongevaarlijk. De wedstrijd begint om 14.00 uur.