Unieke voorrondes NK-Watervoetbal

Maandag 17 oktober organiseerden de Buurtsportcoaches Bodegraven-Reeuwijk voor de tweede maal de voorrondes van het NK-watervoetbal in het zwembad van Sportcentrum De Kuil. Watervoetbal is heel kort gezegd: tot de enkels in het water en met natte voeten de bal in het doel te tikken. Deze unieke sport kende twee jaar terug haar geboorte in het Nederlandse Arnhem, waar ook het NK plaatsvindt. Ik hoor u denken; voetballers hebben dan toch voordeel met deze sport? Kom dan zelf eens langs en ervaar dat watervoetbal u naar een geheel andere voetbaldimensie brengt.




Negen teams gingen de strijd met elkaar aan, de winnaar van dit toernooi zou zich regelrecht plaatsen voor het NK, wat zich in december zal afspelen. U begrijpt wel, dat alle teams, zowel jongens als meisjes, met man en macht gestreden hebben om die felbegeerde eerste plaats te bemachtigen hier in het Bodegraafse wedstrijdbad.

In de ongekende spannende poulefases werd op het allerlaatste moment pas beslist wie zich mochten opmaken voor de finale. De teams Willibrord groep 8 en de Waterkippies hadden hierbij het laatste woord en konden zich opmaken voor de wedstrijd der wedstrijden. Zij stonden oog in oog met beide hetzelfde doel; naar Arnhem, meedoen aan het NK Watervoetbal. Hoogstwaarschijnlijk speelden de zenuwen een grote rol, want na vele goede aanvallen, wilde de bal maar niet tussen de latten. Uiteindelijk waren het de kinderen van Willibrord groep 8 die de bal met volle kracht op het doel in de verre hoek schoten en via een tegenstander de voorsprong wisten te pakken. De Waterkippies gaven zich natuurlijk nog niet gewonnen en na verscheidene kansen en zenuwslopende minuten klonk eindelijk het verlossende fluitsignaal voor de Willibrord groep 8. Eindstand: 1-0. Zij mogen zich de trotse winnaars noemen van de voorrondes Watervoetbal 2016 Bodegraven en een gooi doen naar de beker met de grote oren op het NK-Watervoetbal in Arnhem. De Buurtsportcoaches kijken terug op een geslaagd toernooi  en kijken alweer uit naar het toernooi van volgend jaar.

imag0596 imag0620

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie